Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Ved det hemmelighetsfulle Kløftetjern

 KLØFTETJERN ligger hemmelighetsfullt til i de ukjente landskaper langt sør i Østmarka.

BORTGJEMT. Det smukke Kløftetjern sett nordfra.

BORTGJEMT. Det smukke Kløftetjern sett nordfra.

et hemmelighetsfulle Kløftetjern er kanhende skjult for alle andre enn dem som nøye kjenner Østmarka. Tjernet og den kjentmannspost som friluftsorganisasjonene i sin visdom satte her i perioden 1998-2000, har den klassiske kjentmannsposts hederstegn.
Den som legger veien hit fra Bysetermosen, vil snart ha lagt andre turgåere bak seg, og vandrer i en smal, stille dal som få har sett.

FREMME. En skiløper på vei mot Kløftetjern sørfra.

Her kranses den smale sti av Sibir-spinkle bjerkestammer, og grunnen sukker av fukt når vandreren nærmer seg tjernet. Beveren har her flittig arbeidet i forgangne år, noe områdets mange råtnende stubber vitner om, og det omkringliggende landskap skal iblant ha vært meterhøyt oversvømmet.
Men kjentmannsposten står på tørr grunn på den lille odde som stikker ut i vannet, i en blid furulund hvor mang en vandrer har innkassert sin triumf. Vinterstid kan man herfra se nordover til den travle løype mot Vangen. Denne post er kanskje ikke all verdens, men med mange andre kjentmannsposter har den det til felles at turen dithen er kanhende den største opplevelse.

Fra Kløftetjernet er veien grei til en annen fordums kjentmannspost, den ved Løkenseter.

HikingKLØFTETJERN
Post 45 i perioden 1998-2000

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.