Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Der formuer rant unna

Der det rant. Men i dag er det lite å se etter tømmerrenna.

tertjernsrenna var en tømmerrenne anlagt som nødløsning etter at et ras blokkerte den vanlige fløteveien ned Heggelielva til Sørkedalen. Kjentmannsheftet 2004-2006 forteller om dette i detalj. Mange poster i Sørkedalen og denne delen av Krokskogen er viet tidligere tiders tømmerfløting. Mange av anleggene og metodene som ble benyttet må ha vært svært kostbare og illustrerer hvor viktig skogbruket og trelastnæringen var.
Ved denne delen av renna er det bratt og fælt, og fra posten ser man rett ned på veien. Stygge spor i terrenget forteller hvordan ivrige postjegere har prøvd å klore seg vei oppover til posten, som faktisk er synlig nede fra veien. Den som er litt mer tålmodig og rusler noen meter lenger opp, vil komme til en liten varde som markerer en bratt, men brukbar sti. Den leder opp til rennetraseen og frem til posten.
Bortsett fra noen trebiter er det lite å se etter Otertjernsrenna nå.
Mange har slitt for å komme seg over til Asbjørnsens vei herfra, men det er fullt mulig. Oppe på Evjeåsen (over posten) går et gammelt veifar som etter hvert krysser den nye blåmerkede stien til Asbjørnsens vei.

Start: Skansebakken (buss, P)
Kart: Oslo NordmarkAktuell post i nabolaget:
Asbjørnsens vei | GullikskollenEldre poster: Oppkuven | St. Jørgenskastet | Otertjern |Sloradammen

Et minne. En rest av renna?

Hinsides posten. Den trivelige åsen ovenfor kjentmannsposten


Utsikt. Søndre Heggelivann sett på vei fra Otertjernsrenna til Asbjørnsens vei. Større bilde

Kjentmannspost 2004-2006

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.