Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Innsirkling i bevegelse: Kjentmannsboken er her, nesten

Det hender at selv kjentmannspostjegeren forlater de dype skoger og går tur i mølje som vanlige mennesker. Det hender hver 730. dag, en håndfull tid en enkelt søndag annethvert år, rundt månedsskiftet august/september.

BOKSLEPP. Flere hundre kjentmennesker møtte frem i 2008 for å sikre seg en ny kjentmannsbok - og det var betydelig trengsel for å klippe på post 34 Slagene. Foto: VESLE-BERNHARD

BOKSLEPP. Ved Slagene i 2008. Foto: VESLE-BERNHARD

Dgotiska distraheres kjentmannspostjegeren for en sjelden gangs skyld fra den dunkle skogs smale sti. Da blir hun eller han ett med sine artsfrender, og de blir en sverm, summende i flukt mot samme mål, som sensommerveps rundt en utendørs frokost. Da er ventetiden slutt. Da står de der, lik skrubbsultne pensjonister i Skrova når hvalbåten kommer.

BOKSLEPP. På Sarabråten i 2002. Foto: VESLE-BERNHARD

BOKSLEPP. På Sarabråten i 2002. Foto: VESLE-BERNHARD

Da er det nye kjentmannsheftet servert.  En beskjeden liten bok til en pris som ved første øyekast virker ubeskjeden, men byr den rette leser mer å lete opp enn Carl Frode Tillers seneste innsirkling, mer mosjon enn Jonas Gahr Støres I bevegelse,  som begge koster det samme eller muligens mer. Denne lille lefse av en bok er kjentmannspostjegerens åndelige kompass, og dikterer hans eller hennes bevegelser de kommende år, mektigere enn Hakkespettboken, mer magisk enn mursteinene om Harry Potter.

Kan hende viser den klarest sin kraft ved at kjentmenneskene, sære som de er, på denne dag sløyfer sine vanlige ritualer, utsetter sine obscure gjøremål i ubegripelig fjerne skogstrøk, for på det tidligst mulige tidspunkt å høste fruktene av kjentmannskomiteens visdom, og ete dem grådig.

HikingGRANITTSTØTTEN EKEBERG BASIS A
Kjentmannspost 2014-2016
og slippsted for nytt kjentmannshefte 31. august fra klokken 10.

 

 

 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.