Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Bokhøstens vakreste eventyr: Kjentmannsboken er her

Kjentmannsboka 2014-2016  ble presentert søndag 31. august  med en tradisjonell sammenkomst, den tiende i rekken, på en lettfunnet post. Så lettfunnet at postbeskrivelsen antyder at den er en av tidenes lettest tilgjengelige kjentmannsposter.

[flgallery id=79 /]

Åstedet var post nummer 44 i den nye boka, Ekeberg basis A, en granittstøtte på Ekebergsletta som mange har sett, men få har kunnskap om. Den stammer fra forskningsprosjektet Europeisk Gradmåling fra 1860-tallet, da oppmålngseksperter fra mange land gikk sammen om å beregne jordklodens størrelse.

STØTTEFUNKSJON. Objektet for post 44 kan være basis for så mangt.

STØTTEFUNKSJON. Objektet for post 44 kan være basis for så mangt.

Til å bringe klarhet i denne sak stilte Kjentmannsomiteen med innleid ekspertise, pensjonert sjefingeniør fra Statens Kartverk, Bjørn Geirr Harsson. Han foredro om den mystiske steinen og den enda mer mystiske gradmålingens historie, inkludert bitre kompetansekamper mellom Isaac Newton og hans franske rivaler. Deretter fikk Harsson æren av å forestå den seremonielle ståltrådklipping som utløste den like seremonielle sjokoladebombe og avduke åpningsposten.
Om granittstøtten og dens bakgrunn forteller kjentmannsboken i detalj. Om temaet lyder kjent, kan det være fordi det også ble benyttet ved post 2 i perioden 2006-2008, Gleinåsen i Hurum.

HikingEKEBERG BASIS A
Post 44 i perioden 2014-2016

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.