Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

17. desember: Et sjakktrekk

MestermøteI sjakk og i Kjentmenns julekalender gjelder samme regel: Vi kommenterer ikke neste trekk. Når det er sagt, må vi komme oss videre på reisen til julekurven. Mannen til venstre på bildet vokste opp i dalen der vi nå befinner oss. I dag skal vi et stykke mot sydvest. Til en topp som har vært kjentmannspost to ganger, i 1994-96 og i 2010-2012. På denne åsen ble det i 1928 bygget en innretning som kan sammenlignes med en sjakkbrikke som har den egenskapen at den ikke kan hoppe over andre brikker. Denne sjakkbrikkens startposisjon er i hjørnene.

Hint til julaften: Høsten 1950 og våren 1951 var det en større ombygging ved det endelige turmålet.

Wilsesamlingen

Fra Wilsesamlingen, Norsk folkemuseum.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.