Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

24 desember: Julekurven

Schrøder

Kjentmenns julekalender tar deg med til steder du kanskje har vært før.

Årets julekurv er på kanten. På hoppkanten.

Bakgrunnen er en minneverdig julefortelling, gjengitt i Thorleif Schjelderups bok «Fra Sprøytehopp til Planica». Skihopper Thorleif forteller: «Selv elsket jeg dette stedet. En julaften holdt jeg på der oppe alene. Jeg ropte høyt før jeg satte utfor: Er det klart? Er det noen der nede? Nå kommer jeg!»

Og videre: «Slik holdt jeg på time etter time – helt til det var alt for mørkt. Julaften hadde jeg glemt for lenge siden – enda jeg hadde lengtet slik etter den. Lykkelig og trett somlet jeg meg hjemover mens det begynte å sne. Fnuggene la seg i håret mitt og blindet meg i utforbakkene. Men det var bare deilig. Skiene gled så mykt over den tørre sneen. Det var godt å være alene i skogen. Da jeg kom hjem sto hele huset på hodet. Farmor satt og gråt i stuen, far og mor var bleke og forskremte. De var ikke redde for meg i alminnelighet, når jeg var ute på egenhånd. Men da jeg ikke kom hjem til julaften i tide, måtte vel noe være hendt, mente de vel. Det var bare skibakken som hadde fått meg til å glemme alt.»

Premiekonkurranse. Kodeordet kan sendes inn til julenissen@kjentmannsmerket.org innen mandag 26. januar 2015.

God jul til alle! Takk til hver og en for følge på turen.

 

 

 

 

 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.