Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

3. desember: Vannet som forsvant

Norske klassikere, fra venstre: Julekurven, Stein P. Aasheim og Sven Bjørne-Larsen. Foto: Kjentmenns julekalender.

Julekurven har vært på Litteraturhuset. Anledningen var slippfest for Turistforeningens årbok. Stein P. Aasheim intervjuet DNTs historieekspert Sven Bjørne-Larsen, som mellom mye annet fortalte om da Demmevannet ved Hardangerjøkulen forsvant i løpet av et døgn denne høsten. Bjørne-Larsen var øyenvitne til det tomme krateret ettere vannet da han overnattet på Demmevasshytta i september. Her deler han bildet sitt med oss, og spør samtidig: Hvilket vann i Østmarka led tilsvarende skjebne i 1997? Tjernet vi skal til ligger en drøy mil i nord-nordvestlig retning fra gårsdagens turmål. Her var det kjentmannspost i perioden 2008-2010. Og ved nabotjernet i sør var det kjentmannspost i 1992-94.

Demmevann.sett av NRK

FØR, sett av NRK.

Demmevann nå.P1020593 (2)

. Fanget i kameralinsen av Sven Bjørne-Larsen.

Stikkord for det endelige turmålet: Tre brødre.

 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.