Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Sandungen stories

EIKESTØA øst i Store Sandungen, Vestmarkas høyestliggende sjø, fører oss til stier og strender som bare i 2007 ble åpnet for turfolket etter at Asker i mange år hadde hentet sitt drikkevann her.

ÅPENT FARVANN. Restene av Eikestøa ved Sandungen, der det fortsatt er populært å slå leir.

n tidlig høstdag ved de uforstyrrede bredder av Store Sandungen er det vondt å forestille seg at denne store sjø og egnen omkring har sett all verdens aktivitet gjennom flere århundrer.

Fra 1600-tallet og nesten opp til vår tid foregikk sagbruk vest for vannet, noe eldgamle kjentmenn vil ha sett litt av da selveste Sagfossen var post i perioden 2002-2004. I østlia ligger Rustan gård, og høyere opp ligger den nedlagte Rustan leir, sete for et av fire NIKE-baserte luftvernbatterier i Osloregionen.

Kjentmannsboken 2016-2019 forteller en rekke historier alt som har foregått her og peker særlig på grunmurer og tufter etter hytter som har ligget her, brukt av tømmerhoggere i fredstid og til hjemmefront-aktiviteter under Andre verdenskrig. I det hele tatt konkurrerer så mange historier om oppmerksomheten på denne plett, at utholdende postjegere sikkert vil komme tilbake hit for å finne etter nye poster med ulike vinklinger.

EIKESTØA I STORE SANDUNGEN
Post 6 i perioden 2016-2019

 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.