Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Post 18-13 Mørkreiåsen  

  RSS

Nina Didriksen
(@ninad)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 18 år siden
Innlegg: 49
27. september 2018 22:04  

Denne kollen har jeg besøkt før, men da gikk vi fra den andre siden. I dag syklet jeg til Kampeseter og så ble det surr med stiene. På kartene er det litt forskjellige inntegninger, noen bare slutter, noen er merket, andre ikke. Det ble noe bushing, men det gikk greit etter at jeg kom meg forbi skrentene (stupene) på sørvestsiden. 

På returen fant jeg en sti i starten, men jeg ville tilbake mot den lille hytta som ligger i lia og bushet dit. Derfra går det nemlig en sti som jeg tenkte gikk mot Kampeseter (på vei opp traff jeg på denne stien et stykke før hytta). Og ja, det viste seg at den fører hele veien tilbake til Kampeseter. 

Den kan finnes slik: Litt før porten inn til Kampeseter-området går det en blåsti som deler seg mot øst og nord. Følg skilt mot Skansebakken, og i det tredje skiltkrysset (hvis jeg husker riktig) står det Skansebakken 8,5. Ca femti meter langs stien tar det av en svak sti til venstre, mellom en bitte liten bjørk og en enda mindre rogn. Følg den og du kommer til topps!

Forøvrig en våt dag, først yr og så timevis med regn. Jeg møtte ikke et menneske på hele turen, og bare én HLF. Etter tipptanken og denne åsen syklet jeg til Kustein-demningen og tok Fjerdingbekkposten før ferden fortsatte til Langtjernkoia. En variert, lang dag i skogens dyp.

Nullutsikt i tåka bak posten:

Nina

Dette emnet ble endret for 5 måneder siden av Nina Didriksen

Hilsen Nina
God tur!


SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 54
6. oktober 2018 23:35  

Idag har jeg besøkt denne posten på Krokskogen i flott høstvær.Startet fra Lommedalen og gikk inn fra Kampeseter. Jeg hadde lest Ninas innlegg og var litt spent på om jeg ville finne stien som er står på kartet og veien videre. Dette gikk faktisk ganske så bra.

Når jeg kom inn på Kampeseterområdet tok jeg blåstien på høyre side av veien. Her er det mange deler, den første går til Lommedalen, den neste til Sørkedalen og den 3. fortsetter langs gjerde til setra - før den deler seg mot Kampvaddammen og Løvlia. Jeg fulgte det 3. alternativet. Etterat du har passert de fleste husene på Kampeseter kommer du til en bekk, står på kartet. Rett etter denne tar en umerket sti (står på kartet) til høyre og opp til en hytte som du ser fra stien. Vel oppe ved hytta gikk jeg over tunet og i venstre hjørne av tomta fortsetter stien, på kartet til en hytte som ligger noe lavere enn topp-punktet på kollen. Denne stien tok jeg og det gikk bra helt til jeg sto ved en staur som var plassert i en liten "steinrøys", kunne se ut som ett grensemerke på flata. Da forsvant stien for meg. Jeg tok kompasskurs mot hytta og posten, kom ganske snart inn på en sti igjen som brakte meg til den omtalte hytta. Herfra tok jeg kompasskurs mot posten. Siden det er ganske så bratte og steile høyder her, gikk jeg mot venstre for å ta meg opp mot toppen. Herfra gikk det greit å gå i tråkk videre innover til jeg fikk høydepunktet og posten rett til høyre for meg. Ned igjen valgte jeg å gå litt lengere øst for å slippe de steile høydene, da kom jeg ned på en sti som visste seg å komme østfra og gikk bort til hytta. Herfra tok jeg stien ned igjen, Da kom jeg ned igjen til "grensemerket". Det viste seg at stien tok til venstre rett før denne, dette hadde jeg oversett på oppturen. Fulgte stien ned igjen - trodde jeg, men kom ikke ned igjen til hytta, gikk rett på blåstien og tilbake til setra.

Topp punktet var ett flott område, i dag skinte sola på alle høydene jeg så rundt meg.

hilsen Ingunn


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Sande
(@sande)
Nytt medlem Kjentmann
Innmeldt: 4 måneder siden
Innlegg: 3
11. oktober 2018 21:08  

Etter flyvrakdelen i Dammyrdalen syklet vi vidre oppover.  Tenkte å sette syklene der veien stoppet, men den stoppet ikke!  Veien til Løvenskiold var ferdig, så nå er det mulig å sykle fra Sørkedalen til Lommedalen eller omvendt.  Veien var fin den. Men håper at den ikke blir brøytet slik at vi mister de fine skiløypene.  Etter å ha passert et skiløypekryss uti en myr syklet vi ca 50 meter videre, der kom vi til et nytt skiløypekryss og parkerte syklene og fulgte skiløypa nordover, kom til en stor myr som kan passeres på høyre side.  Kom til en blåsti, tok denne litt vestover til vi kom til en sti som gikk rett nordover, etter et par hundre meter kom vi til stien som går til hytta under Mørkreiåsen,  litt etter hytta klatret vi oppover mot posten.

BentheS


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Jarle Karlstad
(@jarle)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 14 år siden
Innlegg: 56
13. oktober 2018 22:54  

Her satte jeg fra meg sykkelen ved Dammyra. Fulgte så skiløypa nordover til jeg kom på den kryssende blåstien. Tok til venstre her og fulgte den noen hundre meter før jeg tok av fra den og startet en herlig bushing opp den bratte lia mot toppen. Vilt og vakkert, helt etter min smak. Lett å finne posten og L`n i fjellet. Møtte en dame på blåstien som gikk tur fra Kampeseter. Var litt spent på hvor jeg kom inn på blåstien på vei tilbake da jeg bushet nedover den bratte og ulendte lia. Men det gikk helt greit. Kom ned omtrent der jeg gikk opp. Glad jeg valgte langstøvler på dagens langtur. Skikklig våte myrer nå. Og myrgåing ble det mye av i dag. Glad og fornøyd satte jeg meg på sykkelen ved Dammyra og trillet ned dalen og snart var jeg tilbake ved utgangspunktet ved Skansebakken. En herlig tåketur på Krokskogen ble avsluttet med noen godsaker ved Sørkedalen landhandleri.

PS: 5 HLF (4 tatt i bilen på vei hjem fra Sørkedalen. Den siste tok jeg etter dusjen. Skjønt siste og siste...)

Jarle

Dette innlegget ble endret for 4 måneder siden av Jarle Karlstad

Morten Møst likte dette
SvarSitér
Aud Repstad Magnussen
(@audrmagnussen)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 8 år siden
Innlegg: 19
20. oktober 2018 17:01  

Tusen takk, Nina for god hjelp med stivalg! Fikk en herlig tur oppover mot toppen på en flott oktoberlørdag. Sopp til middagen ble det også. 


Morten Møst og Nina Didriksen likte dette.
SvarSitér
Del dette
  
Working

Please Logg inn or Register