Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Post 18-30 Fyllingskollen  

  RSS

Jarle Karlstad
(@jarle)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 57
1. oktober 2018 20:52  

En flott langweekend ble avsluttet med en uforglemmelig tur i en av Nordmarkas villeste og spennende egner. Jeg bare elsker disse postene langt utenfor "folkeskikken". Som f.eks denne her på Fyllingskollen. Startet å sykle oppover fra Sørkedalen skole sammen med en turkamerat. Vi syklet forbi Finnerud og opp til Sakariashytta hvor vi satte fra oss syklene. Iført langstøvler,skihansker og lue bar det oppover blåstien som anbefalt i KB. Alt gikk som planlagt. Men husk for all del å ta til høyre opp driftsveien som det står beskrevet i KB (du er der ganske kjapt etter bekken fra Sakariastjernet). Jeg la et lite grantre over blåstien der vi skal ta av fra denne. Dessuten er det en blå tapebit på et tre der driftsveien starter. Og ganske snart kommer du til to myrer. Gå ned på den østligste av dem, og du finner et tråkk opp til den omtalte steinen på toppen og posten rett bortenfor. Et herlig område helt fritt for HLF (hurra!) Fin utsikt flere steder mellom trærne. Ingen kjentmenn å se i dag heller. Retur samme vei til Sakariashytta. Denne posten kommer helt sikkert på lista over "5 på topp"

Jarle


RJK og Morten Møst likte dette.
Sitér
Karl Georg Øhrn
(@karlgeorg)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 17 år siden
Innlegg: 39
4. oktober 2018 16:01  

Jeg valgte å ta denne nordfra. Jeg fulgte blåstien oppover og tok av den når jeg så toppen til venstre for meg. Det kostet litt å gå over hogstfeltet, men det gikk da på et vis. Det var den lille forretten før bushingen over til Heikampen. Men det er en annen historie. 

Karl Georg


SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 59
9. oktober 2018 17:11  

Tirsdagsgjengen med godt voksne damer tok denne - til fots. Start fra Åmot p-plass, blåstien opp til Finnerud. Denne hadde ny trase for meg, men fin var den. Fossen var også ett syn i dag - når du velger turen om juvet som det sto på ett merke. Forsatte blåstien til vi kom til det omtalte punkt der vi kjentmenn gjør klokt i å forlate denne på vår jakt. Så også det lille, blå båndet Jarle nevner.  Dette står på en liten grenstubb på ett stort tre, litt opp i driftsveien - høyre side.

Selv om jeg hadde lest i boken bade før og under turen, klarte vi å komme for langt vest i første runde. Det var på myra vi ikke gikk langt nok mot øst og fant riktig tråkk/sti. Da vi konstanterte at vi måtte være for langt vest tok vi turen ned i myrdraget øst for oss og fant en plass å komme opp på riktig kolle. Fant også stien og da var veien kort til posten. Noen stav fant vi dessverre ikke. Returen gikk tilbake til driftsveien og blåstien. Valgte stien om Glåmene, Appelsinhaugen og Kobberhaughytta tilbake.

hilsen Ingunn


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 19 år siden
Innlegg: 52
19. november 2018 15:43  

I lett snødryss syklet vi opp fra Elveli og svingte inn Tjuvdalen, slik at vi tok inn på blåstien fra nord. Vi hadde begge en forestilling om at posten lå rett ved stien, vet ikke hvor det kom fra, men det var fint å bushe i dette ganske ville terrenget (bratt og vått). Trærne på åsen i vest hadde fått et vinterlig preg av nedbøren.

Tilbake samme vei, og friskt i nedoverbakkene selv med fem lag på overkroppen!

Så ble det en post i november, også 🙂

FDC7F074 FA7F 4209 B5BE E378028A1C63

02473C1A 9BED 4D08 ADB1 8863657FFAE9

 

Dette innlegget ble endret for 1 år siden av Nina Didriksen

Hilsen Nina
God tur!


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Pål V. Schage
(@paalv)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 19 år siden
Innlegg: 22
15. april 2019 19:46  

Ingen typisk vinterpost dette, men nå bærer snøen over alt.
Og løypene i området er fint preparert.

Jeg gikk fra Frognerseteren, over Glåmene (50 cm snødybde) og rundt Øyvannet på Bjørnebergveien. På den nesten frem til der løypa fra Sørkedalen til Kikut krysser.

Opp i retning NØ, først over toppen Tjuvdalshøgda (485) og så bort på de to fine myrene sør for Fyllingskollen / Middagskollen. Fra den østre myr rett nordover på ryggen.

Første stykket opp fra Bjørnebergveien tok jeg skiene av, snøen bar. Ellers tok jeg skiene av på søndre del av ryggen, der var det tynt med snø.

Bortsett fra HM Elgen hadde det ikke vært noen ved posten på en stund ...

2019 04 15 13.56.55 (2)

Pål

Dette innlegget ble endret for 9 måneder siden av Pål V. Schage

SvarSitér
Synnøve Kjærstad
(@synnove-kjaerstad)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 29
20. juli 2019 23:45  

Satte fra meg el-sykkelen ved Sakariashytta og gikk blåstien nordover. Det er veldig åpent og fint på den første kollen. Krysset bekken, gikk opp bakken og fant driftsveien uten problemer. Så bommet jeg på hvilken myr, og var plutselig en kolle for langt vest. Trasket tilbake og krysset myren østover til jeg fant den riktige stien. Tilbake fulgte jeg tråkket på østsiden av myren sydover. Det var litt utydelig noen steder, men greit å gå. Ca førti meter fra Sakariasveien traff jeg den nedre delen av driftsveien og fulgte den tilbake til blåstien.  Den er jo mye finere å gå enn veien. Etterpå trillet jeg ned til V.Fyllingen og fikk et deilig bad. Veldig fin post!

Synnøve


SvarSitér
Del dette

Please Logg inn or Register