Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Post 18-41 Marikollslottet  

  RSS

Nina Didriksen
(@ninad)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 19 år siden
Innlegg: 52
3. september 2018 13:14  

En post med vid utsikt! Veldig flott! Opp fulgte jeg den nye traseen som er anlagt pga anleggsarbeidene (som forøvrig var svært godt hørbare), en sti som feilaktig er skiltet «Marikollenslottet», men postboken har heldigvis navnet riktig.

Stien er ørlite bløt her og der og to av gangbanetømmerstokkene vippet faretruende, men ellers er traseen fin og utsikten er verdt en god rast. Underlig nok ingen hjortelusfluer her (to i Maridalen).

Nina

Dette emnet ble endret for 1 år siden av Morten Møst

Hilsen Nina
God tur!


Morten Møst likte dette
Sitér
Karl Georg Øhrn
(@karlgeorg)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 17 år siden
Innlegg: 39
4. oktober 2018 15:12  

Jeg jogget fra post 40 og det ble tungt opp bakkene etter å ha passert Ahus osv. Jeg hadde ikke lest Ninas anvisninger og rotet meg etter hvert inn på anleggsområdet, som var svært bråkete. Men jeg kom meg heldigvis tilbake på stien til posten og dermed ble det lett. Tok bussen hjemover fra Blystadlia.

Karl Georg


SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 58
12. november 2018 23:44  

En flott tur hit i dag. Svært greit å parkere ved skolen/idrettsanlegget. Noen rester etter hoppbakken så vi ikke, men anleggsarbeid var det både i "bunn og topp", godt hørebare og svært synlige.

Fulgte den "Nye" blåstien til venstre for bakken (sett mot bakken), den nye, fine broen gjorde susen i dag, det var mye vann i bekken. Stigningen var vi godt forberedt på, da er det bare å ta tiden til hjelp. Stykkvis var stien våt, men også helt grei flere steder, godt skodd kom vi ganske tørrskodde hjem. Etter stempling og kaffekoppen på utsiktspunktet - mens solen virkelig kom frem og himmelen ble blåere og blåere, fortsatte vi turen til Bjønnåsen og tusenårsstedet. Flott her også, grei blåsti helt opp. Tok samme sti tilbake og ned til bilen.

Ingunn

 


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Torgeir Stenstad
(@ola-dilt)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 24
24. november 2018 13:17  

Egentlig en grei post, men det er mange stier som er merket i området ved posten og det er lett å gå litt surr.

I dag fra Sandbekkhytta og oppover i lia mot posten. Mye is på stiene og greit med nye piggsko.

Ingen sol, men hvitrimet og fint i høyden og brukbar utsikt østover.

Torgeir

Marikollen 2

Marikollen 1


SvarSitér
Jarle Karlstad
(@jarle)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 57
24. november 2018 23:28  

Jeg var også her i dag, Torgeir. Det ble skigang med staver på favorittrunden min i Østmarka: Marikollen-Marikollslottet-Bjønnåsen -Blåtjerngrana-Barlindåsen-Ramstadslottet- tilbake til Marikollslottet-Marikollen. Nydelig og vinterlig i Marka i dag med noen kuldegrader og et tynt rimlag på bakken. Men mest vinterlig var det i alpinanlegget i Marikollen hvor snøkanonene gikk for fullt.

Jarle

Dette innlegget ble endret for 11 måneder siden av Jarle Karlstad

SvarSitér
Beate Heilemann
(@beatyschka)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 7
25. februar 2019 21:29  

Gjorde som alle andre parkerte på parkeringsplassen. Brukte skiene 100 m opp i bakken til jeg fikk øye på blåstien og broa.
Egentlig litt unødvendig å skrive her, men bare for å opplyse om at det er tråkket en bra sti gjennom snøen  og opp til posten. Hvordan det blir her når snøsmeltingen virkelig setter i gang her kan jeg bare gjette. Veldig bløtt!


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Synnøve Kjærstad
(@synnove-kjaerstad)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 28
12. oktober 2019 20:49  

Vi parkerte ved fotballbanen ved Sandbekkstua i dag og gikk opp til toppen av Kongeveien og sydover og oppover på blåsti. Vi så toppen av anleggsarbeidet fra baksiden før vi svingte oppom Bjønnåsen. Der er det vidt utsyn og veldig flott. Delvis skydekke sperret for utsikten til Gaustadtoppen. Det kom og gikk stadig folk selv om føret var vått, glatt og sølete.  Etter en liten pause gikk vi ned igjen og fulgte skiltene og blåmerkene til Marikollslottet. Der var det også folk, men ikke så mange som på Bjønnåsen. Flott utsikt over Øyern mm.  Ingen av oss hadde vært på toppen her før, så dette ble en ny og flott opplevelse. Vi gikk ned til sydøstenden av Åmotdammen og fulgte østbredden nordover igjen. Fin runde som med noen avstikkere ble på ca en mil. Fin post!

Synnøve


SvarSitér
Del dette

Please Logg inn or Register