Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 20-07 Lysakerelven  

  RSS

Jarle Karlstad
(@jarle)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 102
13. september 2020 20:02  

I dag ble det bytur med snev av villmark. Parkerte ved T-banen på Jar, og vi tok oss ned til elva fra Vollsveien i den første krappe høyresvingen. En ganske annen verden her nede langs elva enn oppe i "dagen". Fikk litt av den samme følelsen som da jeg tok posten i ravinelandskapet ved Gardermoen for fire år siden. Vilt og vakkert. Absolutt en post verdig.

Jarle


Sitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 102
18. september 2020 10:06  

Dette er en tur som kan egne seg både for en kortere og lengere utgave. Jeg tok den korte. Parkerte ved Jar T-banestasjon og fulgte veien (fortau) til jeg hadde passert elven. Her er det godt skiltet og greit å ta seg ned til elven over over til Bærumsiden på en bro. (Stien som tar av før elven når du kommer nedover veien går oppover og du kommer ikke ned til posten her).

Fort gjort å gå for langt (eller kort>), men det står et informasjonsskilt om Jar mølle på venstre side av stien ved siden av posten. Posten står på baksiden av ett tre så den synes ikke direkte fra stien. Tok samme retur.

Ingunn


Svarktander, Morten Møst, Jarle Karlstad og 1 personer likte dette.
SvarSitér
Erik Haugros
(@erikhaugros)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 10 år siden
Innlegg: 17
30. september 2020 18:39  

Gruppetur og kombinasjon (for meg) for å ta denne posten. Naturlig utgangspunkt er Jar t-banestasjon og parkeringsplass (for de med bil). Gikk Vollsveien og ned til elva. Noen kommenterte at de så ikke noe skilt. Jo da, men greiner og løv dekket det! Før turen hadde jeg surfet på nettet, og det står mye om Lysakerelva. Særlig et opplysningshefte utgitt av Bærum kommune var verdifullt. Planla turen som en rundtur nedover til Granfoss på Bærumsiden og oppover på Oslosiden. Møtte flere som gikk samme runden, endog to ganger. Vedkommende ( fra Argentina) gjorde dette daglig!

Naturlig å stoppe ved Jar mølle og kjentmannsposten. Reklamerte for kjentmannsboka også. Det var mange som ikke hadde hørt om den!

Anbefaler å legge inn en slik runde. 


Svarktander, Morten Møst, Nina Didriksen og 1 personer likte dette.
SvarSitér
Del dette