Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 20-49 Prekestolen (i helvete)  

  RSS

Ingeborg & Milo
(@ingeborgpersonligcoach-no)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 1 år siden
Innlegg: 13
13. september 2020 20:14  

I did it again !   Dette skulle være en rask post i skogene rett utenfor stuedøren, skulle videre på museumsbesøk, så hadde ikke så lang tid. Parkerte på en fin liten plass på venstre side av veien med gårdsveien forbi Trøyte på høre side av veien.  Dette så jo enkelt ut, skulle ta av et tråkk langs veien etter Trøyte.  Så aldri noen tråkk og hadde igjen ikke lest forslaget i boka om å følge nordvest på Kollerøyåsen... men gikk grusveien helt inn og bare 400 m til posten.  Der startet helvete med hogst felt, gammelt hogstfelt i høyt gress, nedfallstrær (mange) stup ned og stup opp - noen riktig våte myrer - mer nedfallstrær og alle de HLF som ikke var nord i østmarka der Nina Didriksen gikk for 2 dager siden - de var her!!  Med dette veivalget havnet jeg øst for posten.  På returen fulgte jeg boka, fortsatt et par hundre meter med bratt urskog for å komme opp på platået, der kom jeg etter hvert inn på en sti som zikk zakket seg under høyspentledningen et stykke, var et virrvar av stier men fulgte kompasset nordover og kom til slutt ut på 154 (bilveien) en 300-400 m lenger øst for Trøyte.  Det var en liten, åpen plass med plass for en bil (begynnelsen på en traktorvei med steiner som sperret for videre ferdsel) Kan være et greit utgangspunkt for den som skal inn dit.  Tror jeg brukte 2,5-3 timer.. men posten er i boks 🙂

Dette emnet ble endret for 3 uker siden av Ingeborg & Milo

Nina Didriksen likte dette
Sitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 109
14. september 2020 12:58  

Vi opplevde det samme helvetet som deg! Parkerte samme sted og gikk grusveien inn før vi bushet gjennom stikkepinnehelvetet. Og bare for å toppe det, så gikk vi til naboposten ... Det endte med nestendrap underveis (på hvem, er litt usikkert), og da vi var tilbake ved bilen hadde vi brukt rundt 2,5 time. Det hadde antagelig vært bedre å gå grusveien ut igjen og så gå inn veien mot naboposten. Terrenget mellom postene er gamle hogstflater og bare ugga bugga tungt å gå! 

Hilsen Nina
God tur!


SvarSitér
Morten Møst
(@mortenmost)
Forumvert
Innmeldt: 21 år siden
Innlegg: 129
14. september 2020 15:39  

Det finnes ikke noe slikt som garantert enkle kjentmannsposter som man garantert rekker å besøke før man skal noe annet. Med hensyn til denne posten trenger vi sårt å høre fra noen som har valgt en anbefalelsesverdig vei. Anyone?

"Hvor jeg vendte meg hen, så jeg den nordiske vemodige prakt omkring meg" - Bernhard HERRE.


SvarSitér
Finn
 Finn
(@finn)
Nytt medlem Kjentmann
Innmeldt: 3 uker siden
Innlegg: 1
14. september 2020 17:53  

Jeg gikk fra en liten parkeringsplass på RV 154 på nordre side av veien på det høyeste punktet. Tydelig sti på sydsiden av veien og fulgte denne sydover til høyspenten.... krysset under i retning Syd removed link mener treet på kartanvisningen er feil.Ser ut som posten ligger oppe på platået,men du skal langt ned åsen og stier finnes ikke mot slutten.Mye trefall.En skal nesten helt ned til elven.....hadde aldri funnet denne uten GPS,en

Dette innlegget ble endret for 2 uker siden av Finn

Morten Møst, Magne, Torgeir Stenstad og 1 personer likte dette.
SvarSitér
Torgeir Stenstad
(@ola-dilt)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 21 år siden
Innlegg: 48
14. september 2020 19:11  

@finn

Takk for info.- posten ser ut til å bli krevende...

Jeg vil igjen reklamere litt for nettstedet mapant.no

 

Vi ser av kartet at det er rufsete på åsen der....

Merk at stiene kan være noe unøyaktige, da kartet ikke direkte er synfart, men scannet fra forskjellige kart-data

Post 49 mapant

baser.

 

Hilsen Torgeir


SvarSitér
Ingeborg & Milo
(@ingeborgpersonligcoach-no)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 1 år siden
Innlegg: 13
15. september 2020 13:17  

@ninad Det var det jeg fryktet, så tok 47 fra Ski golfbane - skriver om det på posten 🙂


Nina Didriksen likte dette
SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Intenst aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 85
23. september 2020 15:36  

Dette er den posten jeg har igjen i Sørmarka. Etter innleggene her turte jeg ikke å prøve på min runde da jeg hadde en avtale etter avsluttede turer. Det tror jeg var like greit.

Jeg har en liten bok som heter "til fots i Sørmarka", der er en tur som også besøker prekestolen beskrevet. Her er det også laget kart over turene i målestokk 1 : 25000.(uten høydekurver og andre detaljer). Her er det tegnet inn en rute som går opp til Snekkerstua (står også på 1: 50 000 kartene), derfra rett linje sørover på kartet og 90 grader nordover før den knekker ned mot elven igjen. Iflg. denne beskrivelsen - og beskrivelsen i boken om turen, ligger Prekestolen nesten nede ved elven.  Er dette riktig?

Ingunn   


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Del dette