Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 20-49 Prekestolen (i helvete)  

Side 2 / 2

sverres
(@sverres)
Nytt medlem Kjentmann
Innmeldt: 3 måneder siden
Innlegg: 1
 

Tok 49 (ca 150 m sydøst for tretoppen) først (forbi Langbråtan og så holde høyden rundt åsen). Tilbake til grusveienden - derfra gammel "vei" forbi Snekkerstua til 47. Egentlig ganske enkelt med GPS med godt kart - med nesten alle stier inntegnet. Anbefales - da kan man finne mange gode alternativer.


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Svarktander
(@svarktander)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 9
 

@sverres

Enig i at denne er veldig grei når man har gps. 

Fant en sti opp til åsen fra den fjerde (femte)? strøm -stolpe etter trøyte. 

Vel oppe var det bare å følge sti. 

Gpsn førte meg til ca 120 m (i luftlinje) fra posten. Da måtte jeg ned i mer tett skog, og da mistet jeg signal og måtte navigere på gammeldags vis med kart (på tlf) en stund før jeg igjen fikk inn signal. 

Posten ble da raskt funnet

Samme vei tilbake. 

Turen tok 1,5 time, og det som var mest spennende var om jeg kom meg tilbake før det begynte å mørkne.

Takk til alle som har beskrevet turer slik at jeg kunne lære av det og få en god opplevelse av denne posten

 

Christer 


SvarSitér
Erik Haugros
(@erikhaugros)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 10 år siden
Innlegg: 37
 

@karlgeorg Takk for tipset om å gå rundt kollen. NB. Kollen er ikke avmerket på 1:50 000 kartet!  Vi gikk litt for langt opp og kom følgelig for høyt ved å følge høyden. Vi måtte derfor litt ned. Hørte bekkesuset og fant posten relativt greit. På tilbaketuren fulgte vi et opptråkket spor og rundet kollen som vi burde ha gjort på vei inn!  Fra  snuplassen der grusveien slutter er det greit å følge traktorhjulsporene. Utrolig spennende post!

Dette innlegget ble endret for 2 måneder siden av Erik Haugros

Morten Møst likte dette
SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 17 år siden
Innlegg: 132
 

Lørdagen opprant ikke med det beste været, men ut må man. Orienteringen langs vei 154 og p-plassen vis a vis Trøyte gikk greit og turen var i gang.

Endelig har jeg klart å lære meg såpass om GPS'en at jeg fikk glede av den! Etter å ha tatt veien opp forbi Trøyte gikk jeg opp til snuplassen og fulgte traktorsporene rett frem til jeg fikk en hytte på høyre hånd. Her var det åpent over ett hugstfelt, tok til venstre langs skogkanten, over ett skogsparti før nytt hugstfelt. Takk for tipset om ikke å gå opp på kollen, jeg holdt meg i kanten av denne, her var det mye nedfall - men sti/tråkk kom og gikk i retning posten. Bekken hørtes godt når jeg nærmet meg - ett hint om at jeg var på rett vei.  

Dette er ett ganske vilt område, så at det kalles helvete er kanskje ikke så rart. Jeg nøt omgivelsene og gledet meg over naturen, bekken gikk ganske stri som bekkene generelt i marka nå. Jeg har ikke møtt mange på postjakt i år, men her var det folksomt.  Møtte først en som hadde vært på posten ca 100 m fra denne, så  ett par ved snuplassen på vei til posten og siden ett følge på 6 som også skulle til posten!

Ingunn


SvarSitér
Beate Heilemann
(@beatyschka)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 21 år siden
Innlegg: 20
 

@skogtroll

Hei Ingunn. Godt forberedt både mentalt og materielt dro jeg og en venninne av sted i går 19. desember med Buss 550 og 515 fra Oslo bussterminal. Nærmeste busstopp heter Gjedsjø. (ikke Gjetsjø, som ville være naturlig i våre dager). Buss fungerte fint. Fulgte deretter ditt opplegg med å følge gårdsveien forbi Trøytve og videre til snuplassen. Deretter fulgte vi  traktorsporet opp til venstre. Kom så opp til det uryddige  myr-hogstfeltet, som vi fulgte østover langs den bratte åskanten. Gikk rundt åsen og prøvde å holde samme høyde. Hørte det liflige bruset fra Rustadelva. Deretter en del utfordrende bushing, men ikke verre enn at posten skinte mot oss etter ca 10 minutter. Nydelig, vilt og spennende sted. På tilbaketuren ønsket vi å utforske høydedraget  Kollerøysåsene. Bushet først rett mot nord på noe som vi trodde var en sti, men vi var ikke sikre. På selve åsen var det fint og åpent og med et imponerende nett av stier på kryss og tvers. Vi gikk rett nordover og tok sikte på en falleferdig hytte oppe på åsen.

Var litt nervøse på tanken om at det skulle være like så ulendt nedover mot RV 154. Men det var det ikke. Kom greit ned en sti omtrent ved Trøytve.

Prekestolen

 

Dette innlegget ble endret for 1 måned siden 2 times av Beate Heilemann

Morten Møst likte dette
SvarSitér
Side 2 / 2
Del dette