Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

En anvendelig grotte ved Toresplassen

OPP FRA DYPET. Greit å komme se ut herfra, i grunnen. Foto: NINA BERGLUND

LANDEMERKE 50-60 meter fra inngangen.

kummelt så det holder! Men dette gjelder bare hvis man drister seg ned i denne dype hulen, hvor litt av hvert har ligget i dekning – inkludert husløse innvandrere fra Finland, en drapsmann på flukt, og flybårne våpensendinger fra England.

Området på begge sider  av Ringeriksveien opp mot Sollihøgda var tidligere kjent som Finneskauen, siden mange finner slo seg ned her under den store innvandringen fra Finland på 1600-tallet. Høydedraget her kalles Finnehaugen, og på toppen står (eller sto?) et stort furutre. Inngangen til grotten ligger 50-60 meter vest over, på den nordvestre av to mindre koller.

Mot slutten av Andre verdenskrig ble våpen og forsyninger skjult i grotten, etter å ha blitt droppet fra fly på nærliggende slipp-plasser som Leikemyr og Auretjern, ifølge kjentmannsboka 2004-06 (Gullikskollboka).

I dag bor det mest edderkopper nedi der – svære, blanke utysker som sitter og ser sultent på den besøkende. Brrr…

Men på overflatenivå omgis vi av lutter idyll, med fine utsyn både østover og vestover i denne delen av Krokskogen – blant annet mot Skarpsnoåsen og Finnemarka. Til grotten går det sti helt frem – den stikker vestover opp i skogen noen meter før Fearnley-familiens flotte sted her, Toresplassen.

FINNEGROTTA. Post 9 i perioden 2004-06.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.