Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Lukter villmark lang vei

HAKKLOKROKTJERN. Her kan vi trygt si at det lukter villmark av navnet. Tjernet ligger lunt og fint til mellom det sentrale Nordmarkas åser og innsjøer.

SUND SJEL. Den beskjedne vannvei mellom Hakklokroktjern og løken på sørsiden. 

Ved selveste Hakklokroktjern var det kjentmannspost også i perioden 2008-10, men den gang lå posten på en odde nord i vannet. Ved reprisen i 2020-23 ble posten plassert ved et lite sund mellom tjernet og en hyggelig løke på sørsiden. En beskjeden kjentmannssti leder innover fra skogsveien. Hit kommer ikke mange, til tross for at blindveien opp Puttedalen mot et annet villmarkduftende kroktjern – Sandungskroktjern – går rett forbi. Etter hvert blir den til blåsti opp mot Sandungskollen.

Små sus av historie svever over Hakklokroktjernets flate. I 1932 gikk femmila i Holmenkollrennet over isen her på tur sørover mot den ganske nybygde Kikutstua der det var matstasjon. Mot slutten av Andre verdenskrig i 1945 inntok Hakklokroktjern rollen som slipplass «Sigurd» der allierte fly slapp våpen og andre forsyninger til hjemmefronten natten mellom 22. og 23 februar.

Men den post som Kjentmannskomiteen i sin visdom la her i perioden 2020-23, hadde en enda mer spesiell begrunnelse. Hakklokroktjern er nemlig det største vann i Nordmarka som ikke er regulert. Om dette noe nerdete faktum forteller Kjentmannsboken i detalj.

Veien opp Puttedalen er den reneste sjarmøretappe, med «midtrabatt» av langt saftiggrønt gress og klukking fra bekker og stryk i øret. Fra veien har vi panoramautsikt til Kikutmassivets østside, og stedvis også til Middagskollen.

HAKKLOKROKTJERN. Kjentmannspost i perioden 2020-23 og 2008-10.

 

 

 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.