Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

En aure i en fiskestim

AURETJERNSDAMMEN er en hyggelig avstikker på en tur mellom Sollihøgda og Sørseter.

AURETJERNET en vakker januardag.

ure eller ørret er det ingen mangel på i Oslomarkene, og heller ikke på steder der har fått sitt navn etter denne edle fisk med den sølvblanke buk og fete røde kjøtt. Kjentmannspostene er jo for tiden den reneste fiskestim, med Åborbekken i Bærumsmarka, Ørfiske (tidligere kalt Ørretfiske) i Nordmarka, Aurevann i Lillomarka og i Krokskogen det smukke Auretjern. 

POSTEN sett fra pumpehuset.

«Aurkjernsbekken» som Bernhard Herre krysser sammen med tømmerhuggeren i fortellingen «I Nordmarken» er ikke den samme vi treffer på denne tur mellom Sollihøgda og Sørseteren. Men den smale bekk fra demningen nord i Aurevann er nok like mørk og stri, og spesielt på en kald vinterdag ønsker vi ikke nærkontakt med dens kolde dråper. Det er den langstrakte demning og dets lille lukehus som er kjentmenneskenes attraksjon. Men et oppslag på lukehuset fra Sollihøgda Jeger- og Fiskerforening forteller at vannet også lever opp til sitt navn. Fangst herfra kan rapporteres med tanke på premiering – så lenge for eksempel ørreten er mer enn 400 gram, og de stedlige gjedder over 2,5 kilo.

Dette er en meget enkel kjentmannspost, kun et stenkast fra hovedløypa til Sørseter. På veien fra Sollihøgda krysser man Thomas Fearnley’s svenskevei, som var kjentmannspost fra 1998 til 2000. Aurtjernsbekken vil man for øvrig også støte på hvis man på returen velger den mer østlige rute, som jeg personlig langt foretrekker på grunn av dets private karakter, harmoniske landskaper, og idelige bugtninger.

AURETJERNET en vakker januardag.

 Post 10
i perioden
2000-2002.

 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.