Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 20-38 Haralds bolig  

  RSS

Karl Georg Øhrn
(@karlgeorg)
Intenst aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 18 år siden
Innlegg: 75
11. september 2020 23:51  

Dette ble første posten i det nye heftet. Parkerte på Trollvann med ungene og fulgte blåstien rundt Trollvann og ca 100 m sydover derfra. Etter det ble det litt leting bortover på småstier osv. men vi fant den til slutt. Ungene satte stor pris på hytta og syntes den var spennende. Hjem igjen fant vi ut at det letteste hadde vært å gå ned den lange bakken på blåstien, og deretter fulgt stiene rett opp til hytta. Er gjerne slik, at man finner den beste veien hjem igjen.  Veldig fin og familievennlig post.


Morten Møst, Synnøve Kjærstad, Liv Paltiel og 1 personer likte dette.
Sitér
Liv Paltiel
(@lipa)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 9 år siden
Innlegg: 22
12. september 2020 22:56  

Etter en times hopping på trampoliner på Rush, passet det med en kort tur i dag. Vi parkerte på toppen og gikk en liten rundtur på småstier og vei. Med mange stier og tråkk var det fint med 1:10000 kart. Både hytta og gå i "halve tunneler" på vei fra posten falt i smak hos 4-åringen. Og utsikten fra toppen av alpinbakken var bra til tross for litt regn. 


SvarSitér
Synnøve Kjærstad
(@synnove-kjaerstad)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 51
13. september 2020 23:37  

Fint med kjent kjentmannspost et par kilometer hjemmefra!

DSC 1883
DSC 1881
DSC 1879

Antagelig lettest å finne veien fra øverst i Grefsenkleiva hvis man ikke er kjent. Stien går inn ved den andre vannkanonen ovenfra, midt på bildet øverst. Den deler seg, og da holder man ut mot kanten til høyre. Noen få skritt senere ser man ned mot det første overhenget. I sprekken på bildet nederst sov Harald inntullet i en presenning, hvis det var veldig kaldt. Spennende post!

Synnøve


SvarSitér
Jarle Karlstad
(@jarle)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 102
20. september 2020 20:17  

Endelig kom jeg meg hit til denne meget omtalte plassen. Og tenk så flaks det var at ikke hytta ble funnet og brent. Hytta og stedet er jo rene friluftsmuseet med mange gamle gjenstander som Harald brukte. Adkomsten er jo også upåklagelig der vi smyger oss fram under fjellhyllene. Men det som imponerer meg mest med denne karen, er at han gikk til og fra jobben sin på Aker Mek. Tenk å komme våt og sliten fra jobb, og så komme hjem til dette stedet. Virkelig en hardhaus. Respekt! Takk for besøket!

Jarle 


Morten Møst, Synnøve Kjærstad, Nina Didriksen og 1 personer likte dette.
SvarSitér
Tor Sandby
(@tor-sandby)
Nytt medlem Kjentmann
Innmeldt: 14 år siden
Innlegg: 4
23. september 2020 10:24  

Vi startet fra Trollvannstua og gikk god umerket  sti på vestsiden av Trollvann. Ved sørenden av vannet fulgte vi blåstien  ca. 150 m hvor vi tok en umerket sti  snautt 100 m oppover og fulgte denne de neste ca. 200 metrene rett til hytta og posten. 

Tor


SvarSitér
Erik Haugros
(@erikhaugros)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 10 år siden
Innlegg: 17
14. oktober 2020 18:30  

@tor-sandby Rundtur Grefsenkollen med følge. Når en har med seg folk, må turen legges opp slik at det blir en opplevelse for alle, ikke bare undertegnede som skal finne en post!

Start parkeringsplassen ved Trollvannstua. NB. En i følget  trodde utgangspunktet var fra Årvoll! Viktig å presisere!

Fin sti på østsiden av Trollvann og videre blåstien ca 150 m før vi tok en sti til høyre. NB. to stier her. Vi valgte den som gikk på skrå eller til venstre.

 Fra posten og hytta gikk vi stien mot alpinbakken. Denne delen er spennende og sannsynlig var det den veien Harald brukte til og fra? En i følget fortalte nemlig at blåstien nedenfor var ikke anlagt mens han holdt til der?

Så gikk vi litt nedover og krysset to nedfarter og "Akebakken" Om vinteren akes det nemlig her!

Fulgte deretter stien langs en rygg opp mot parkeringsplassen til Grefsenkollen restaurant.

Men flere i følget insisterte på at vi burde gå ned til Grefsenkollens beste utsiktspunkt, ca 200 m. JA, HERFRA VAR DET EN FANTASTISK FLOTT UTSIKT OVER BYEN! Kanskje en framtidig kjentmannspost?

Til slutt gikk vi rundt restauranten på G.kollen og så slalombakken ned til Trollvannstua.

 

 

 


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Kjell Erik Berg
(@keberg)
Nytt medlem Kjentmann
Innmeldt: 10 år siden
Innlegg: 3
18. oktober 2020 17:04  

Vi gikk opp fra Årvoll og det ble litt mye bakker, men da vi kom inn på stien som gikk langs østsida av Trollvann var det helt greit. Gikk alpinbakken ned igjen. Interessant sted, helt utrolig at Harald Grande bodde her og gikk til og fra jobb på Akers Mek. For en tilværelse..


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Del dette