Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 20-39 Rudskampen  


Jarle Karlstad
(@jarle)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 112
Topic starter  

I dag var det på med langstøvler, lue og hansker. Så var det bare å slenge seg på sykkelen for å ta seg innover til en av Romeriksåsens mange herligheter. Jeg syklet fra Rustad-saga, og innover retning Sjonken. Men ganske snart tok jeg inn på Melbyseterveien/Råbjørnveien. Fikk fort varmen i meg oppover bakkene mot Råbjørn og Råbjørnhytta. Tok meg tid til en liten avstikker her ved min favoritthytte i Romeriksåsen. Det var forresten noen karer som jobbet dugnad på hytta i dag. Etter besøket her, syklet jeg videre til der veien slutter og blåstien mot Rudskampen begynner. Og stien var forvandlet til en liten bekk etter alt regnet i det siste. Tok av fra blåstien ved en ganske stor myr, og bushet opp til posten på toppen. En herlig post i villmarka. Og denne posten er nok et eksempel på at det ikke bare er posten som er verdt besøket, men hele området og traseen innover i Marka. Selve topp-platået er rene eventyrlandskapet med gamle forvridde furuer i alle fasonger. Ingen HLF 🙂 Samme vei tilbake til Rustad-saga.

Jarle


Sitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 150
 
C6F8BA67 DAC4 40AD A7E0 2C8D6A5619E1

Nok en grå og yrvåt dag, ispedd noen silende regnbyger. Men vinden var ikke så merkbar her, selv om det dro godt på hytta lenger vest i natt og i formiddag.

Om Bleiksjøflaka spratt inn på Topp cirka 3 i går, så gjorde Rudskampen det samme i dag. Det er noe med gammel, romslig skog, mosedekke, myrer, høstfarger og sikkert litt utsikt i klarvær.

For oss ble det sykling fra Sjonken. Litt grov grus på en del av traseen, ønsket meg ballongdekk. 

Hilsen Nina
God tur!


Hans Löwe Larsen, Morten Møst, Liv Paltiel og 1 personer likte dette.
SvarSitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 150
 

Nå vil fylkesmannen utvide Rudskampen naturreservat. Les mer:

Vil verne mer skog

Hilsen Nina
God tur!


Jarle Karlstad likte dette
SvarSitér
Hans Löwe Larsen
(@lowe)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 21 år siden
Innlegg: 34
 

Søndagens tur gikk til Rudskampen.

Og for en flott tur! Dette var et nydelig landskap å vandre i.

Startet fra Sjonken, men siden vi hadde en lang kjøretur opp hit og dagen er kort kjørte vi bilveien til der blåstien krysser veien ned mot Bjertnessjøen. Der er det plass til 3-4 biler og vi var bil nr. 3 denne dagen. Hadde det vært en annen årstid, kan jeg tenke meg at den ekstra kilometeren fra Sjonken og opp hadde vært hyggelig den også.

Litt snø, men ikke glatt ennå - så det ble en perfekt dag her oppe. Som andre sier - dette må være en av de flotteste postene i denne boken. Nå er vi på 15, så ennå en del igjen før endelig dom kan felles.

Og masse traktkantareller - sekken full!

Legger ved bilder av bålkos og solnedgang. Livet er vennlig.....

20201122 143130 v1
20201122 152420

Gunnark og Liv Paltiel likte dette.
SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 17 år siden
Innlegg: 130
 

Romeriksåsen har så mange flotte steder. Dette området er ett av disse. Det blir ett stykke å kjøre når man holder til vest for byen, men det er verdt det.  Kanskje spesielt i disse tider hvor man hungrer litt etter opplevelser. Det blir utrolig tidlig mørkt nå, særlig når det som i går er overskyet.

Etter et tidligere, mislykket forsøk på å ta posten fra nord p.g.a. vannstanden over demningen på stien syd for Råbjørnhytta ble en ny "tur" forsøkt med stort hell. Vi parkerte ved bommen der veien opp til Drittvann (post i 2016 boka) står. Flott å gå på, ingen snø og isen begrenset seg til ett fåtall vannpytter. Nøt stilheten og naturen underveis mens vi hørte bekkene klukke i stor fart, mimret litt ved Drittvann og tyttebærplukkingen som i den anledning fant sted her mens vi trasket innover.  For å unngå for mange myrer og store høyder valgte vi å følge veien helt inn til snuplassen hvor vi fant en sti/tråkk innerst på snuplassen som effektivt brakte oss oppover forbi en glatt, steil bergvegg.

Kom til en myr og tok til venstre og rundt myra, snart var vi inne på blåstien som planlagt. Ett stykke inn her kom en traktorvei fra venstre, den lovet godt for returen. Hadde kanskje forventet å finne ett tråkk/sti som tok av mot høyden, om den er der så vi den ikke. Gikk langs myra på vestsiden og fant ett greit tråkk ett stykke opp i lia, krysset noen småmyrer og da vi kom på toppen gikk vi rett på posten! Veldig fornøyde inntok vi lunsj før retur samme vei inntil vi kom til den omtalte traktorveien som vi fulgte nedover inntil vi så veien og tok ned lia. Da kom vi ned på snuplassen noen meter før der vi tok opp.

Nok en flott dag i Romeriksåsen med bokens siste post der.

Ingunn 


Liv Paltiel, Nina Didriksen, Hans Löwe Larsen og 1 personer likte dette.
SvarSitér
Del dette