Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Lang snarvei over Smalgjermenningen

SMALGJERMNNINGEN ligger som et blankt smykke i Romeriksåsenes. Og den smale skjønnheten kan smykke seg med en av markas lengste snarveier: Den 34 meter lange kloppen.

LANGT OVER. Hele 34 meter er denne kloppen over Smalgjermenningen.

Smalgjermenningen sydvest for Bekkestua er en av mange smale, vakre vann på Romeriksåsene. Men det er ikke bare skjønnheten som tiltrekker kjentmenn på postjakt denne sesongen. Med sine 34 meter er kloppen over sundet ved Smalgjermenningen en av Oslomarkenes lengste i sitt slag. Hadde det ikke vært for de ivrige sjeler som sto for denne pionerinnsats hadde vi måttet gå rundt hele Smalgjermenningen på vei fra Årstadvangen og videre inn på åsen. At arbeidet ble markert med en kjentmannspost er såvisst både rett og riktig.

POSTEN hang på en furu på vestbredden. Fotos: KJENTMANNSMERKETS VENNER

Rundt dette elegante vannet står flere vitnesbyrd om frivillig arbeid og skånsom tilrettelgging i form av klopper og broer. Ved Gjerdrumsgjermenningen etpar kilometer unna er det mer av det samme, pluss en demning og den vakre hytta satt opp av Gjerdrums jeger og fiskeforening.

KLOPP OVER SMALGJERMENNINGEN. Post 39 i perioden 2000-2002

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.