Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Kjentmenns juleselskap 2001

CELSIUS KAFE var åsted for det første store kjentmannstoppmøtet, arrangert i 2001. Av grunner vi ikke helt kan gjøre rede for blir det sjelden ført referat fra disse møtene, men dette er et unntak.

jentmannsmerkets Venner tok 5. desember 2001 et uvanlig skritt – fra de dype skoger til den urbane jungel. Anledningen var bevegelsens juleselskap, nummer to i rekken – med nesten en tredobling av tallet på deltagere fra året før. Således møttes innpå 30 kjentmannsmerkeentusiaster, jegere og gjester denne vinternatten på Cafe Celsius, mange av dem for første gang.

Celsius var for anledningen satt opp som kjentmannspost nr. 51, fagmessig merket med både ny og gammel skilttype av Kåre Haug. Dette kom som en total overraskelse på arrangementskomiteen. Men det er ansolutt ikke uvanlig at Haug har overraskelser på lur – mangeårig drivkraft bak Kjentmannsmerket som han er. På veggen hang også et portrett av Bernhard Herre, satt opp av aftenens seremonimester, Morten Møst.


Toppmøte. Kåre Haug, en av
Kjentmannsmerkets fedre,sammen
med Morten Møst, grunnlegger
av merkets fanklubb.

Celsius ligger i et meget gammelt kompleks i Rådhusgaten – og hadde allerede ligget der et par hundre år da Bernhard Herre (1812-1849) pleide å vandre forbi på vei fra sitt hjem i Kirkegaten til de mørkladne, ensomme skovene.
I aftenens løp ble det sagt mye klokt om Kjentmannsmerkets fortrinn og spekulert nesten like mye i hva som skal stå i den neste håndboken, som lanseres i september. Herom røpet hr. Haug intet.Det var til anledningen skrevet en sang, «Jordbærhaugen Alltid», til melodi av Beatles-klassikeren «Strawberry Fields Forever». Den satt – om ikke akkurat som et skudd, så i hvert fall ved tredje gjennomsynging. Husker ikke melodien? Klikk her!

La meg ta deg med
Livet er enkelt med kjentmannskort
La meg ta deg med
Til et deilig sted
Da får du hvergang en ny tur
Til et deilig sted
Jordbærhaugen
Det æ’kke bare lett
Jordbærhaugen
Langt innpå skauen
å finne hver eneste post
Langt innpå skauen
Der henger det en
kjentmannspost!
Men til slutt blir gullet vårt!
Der henger det en kjentmannspost!
Jordbærhaugen
Jordbærhaugen
Alltid
Alltid

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.