Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Helt topp tur til Ble

BLETOPPEN er kronen på Blefjell. Høyere enn disse 1342 høydemeterne kommer vi ikke på dette fjellet.

UTSIKTEN fra Bletoppen. I vest troner en sagnomsust storhet, nabofjellet Gaustatoppen. Foto: STEIN BOTILSRUD

HEROES just for one day: Morten og Stein på toppen.

ller lengst vest i det riket som fordums vandringsmenn døpte Stormarka, ruver den mektige Bletoppen. Her er vi 1342 meter over havet med fri sikt langt innover Hardangervidda, og med Gaustatoppen nærmest på armlengdes avstand.
Ihvertfall føles det slik når man står høyest på Store Ble og myser over mot naboen på den andre siden av Tinnsjøen.
Det fører mange veier til topps på Ble, og for sommerturister er Bletoppen som oftest bare en mellomstasjon på den godt brukt ruten som bærer navnet «Blefjell på langs».

SMÅ BLIR VI. Fyrstikkmennesker på vei hjem ned Blefjells blide sider.

Går du i nordlig retning, er Nordstul en snau mil nord for Bolkesjø et utmerket startsted, med T-merking over Sigridsbu som fortsetter rett øst for Bletoppen videre mot Eriksbu.
Vinterstid fører den korteste veien til topps nok en gang fra Nordstul, men vel så mange skirturister velger de østlige inngangsporter fra Vesleble. Felles for dem alle er at de møtes i Vassholet på snaue 1000 meters høyde. Herfra går de siste fem kilometerne i bratt lende gjennom den gedigne Bleporten, forbi Kyrkjetjønn og Bletjønnan og endelig opp til det absolutte toppunkt på Blefjell.
Utsikten fra toppen er formidabel en klarværsdag. Vestover er Gaustatoppen og Hardangervidda nevnt. I østlig retning har du oversikt over store deler av sørøstlandet, med Nordmarka og andre gamle kjenninger godt synlige i det fjerne.

Videre i Blefjell: Bleporten | Gunnulfsbu | Krøkla | Strutåsen | Sigridsbu | Vassholet

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.