Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Knutefjell, turterreng på høyt nivå

KNUTEFJELL tar friluftslivet i Kongsberg til et nytt nivå. Høyt over alpinanleggene venter flotte fjellrute, sommer som vinter.

KNUTEFJELL. Herlig terreng med kjent landmerke. Foto: MORTEN MØST

ongsberg forbindes nok mest med sine utmerkede alpinanlegg. Men høyt over skiheisene ligger turterrenget rundt Knutefjell, dominert av Jonsknuten med den berømmelige TV-masten som i fjernsynets barndom stadig «falt ut». Kongsberg og Omegn Turistforening vedlikeholder et stort nett av stier og løyper, og har dessuten et lokalt kjentmannsmerke samt flere brosjyrer.
Det finnes flere fjellruter i Knutefjell med fenomenal utsikt, mot blant annet Blefjell, Bolkesjø og Skrim. Nede i skogen tar intime stier oss med til blant annet til Kongsbergs fortid som gruve-storby. For langturer er det merkede ruter mot blant andre Blefjell og Bolkesjø.

Start: Knutehytta
Kart: Knutefjell 1:30.000

Gå til: Jonsknuten | Rennene | Haus Sachsen | Jonsknuten rundt

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.