Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

På ville veier til selveste Styggemann

STYGGEMANN i Skrimfjellene er for turgåeren med lyst på vilt terreng, bratte heng og forbløffende utsikt.

SJARMØREN. Den morsomme hytta på toppen av Styggemann har fascinert vandrere i årtier. Foto: SELVESTE BOTILSRUD

NABOLAGET. Vestlig utsyn mot Skrimtoppen og Blefjell. 

an hever seg ikke mer enn 871 m.o.h, men like fullt er det blankskurt snaufjell på Styggemann. Det skyldes på ingen måte høyden over havet, men dårlig jordsmonn. Den spesielle turisthytta på toppen er også en attraksjon utenom det vanlige, liksom det mektige rundskuet som venter den som tar turen helt til topps på Skrimfjellas høyeste punkt.
Skrim er ytterst karakteristisk betraktet på avstand, mest takket være sine dype og ville skar, stup og ville styrtninger.

MYSTISK. Styggemannshytta i tåke.

En tur opp til Styggemann bekrefter villskapen som rår her oppe. Enten man bestiger toppen fra øst, vest, nord eller sør, venter det brattheng som må forseres, småvann som må foreviges og vid utsikt som må fordøyes.
Mot sør er det Vindfjelltraktene som dominerer med Norsjø, Mykle og flere andre store vann som naturlige blikkfang. Mot øst dominerer Store Stølevann med Iversbu, men vi får også øye på Oslofjorden i det fjerne, og retter vi kikkertsiktet mot sørvest kan vi til og med skimte Hvalerøyene langt der ute.
Men det er mot vest og nordvest det mektigste syn åpenbarer seg med Lifjell, Gaustatoppen og Blefjell på rekke og rad. Et eventyrlig panorama som gir oss akkurat den belønning vi syns vi fortjener etter oppstigningen til Skrimfjellenes absolutte tak.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.