Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

En kjempe av en gran

BLÅTJERNGRANA med dens formidable dimensjoner tiltrekker seg med rette vandrerens oppmerksomhet.

MÅLET. Ved den veldige gran. Foto: NINA BERGLUND

låtjerngrana er blant Østmarkas største, men akkurat hvor stor den er er det ikke så enkelt å forstå der ruver i mørke skogen. Ifølge Kjentmannsboken er den 328 centimeter i omkrets målt 160 centimeter over bakken, og cirka 40 meter høy.
En minst like god grunn til å ta til en tur på disse kanter er tjernet hvorfra granen henter sitt navn. Blåtjernet er smellvakkert i alle de lyssetninger vi har opplevet det. Dessuten er det vesentlig mer omfangsrikt enn man kan få inntrykk av når man passerer på blåstien fra Losby og Djupedalen. Mange kjentmannsjegere har således oppdaget at jakten på posten fort kan bli mer tidkrevende enn ventet.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.