Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Spålsberget, et absolutt høydepunkt

SPÅLSBERGET lukter av villmark og vanskelige oppstigninger, men denne kjempen nord i Krokskogen er mer medgjørlig enn man skulle tro. Vandreren trenger rikelig tid – ikke til oppstigningen, men til å fordøye inntrykkene.

KREMTOPP. På Spålsberget en februar med mye snø. Foto: VESLE-BERNHARD

EN HVIL. På den forbløffende komfortable steinstol på toppen. Foto: NINA BERGLUND

ange er de kjentmannsjegere, som har dette berg i Krokskogen som sin absolutte favoritt. Få utsikter i Oslomarka kan måle seg med denne som her, med Øyangen i vest og nesten hele Nordmarka for ens føtter i øst og sør.
Oppstigningen kan gjøres fra både Spålen-siden og fra Øyangensiden. Det kan være tungt vinterstid, men på en klar dag er det verdt slitet. Jeg gikk en påskedag opp fra Øyangensiden til fots, med skistaver. Men kanskje er det mest stigning i programmet, så å si, hvis man går på ski hele veien opp fra Spålen og bestiger fra øst, slik fru Vesle-Bernhard gjorde på bildet øverst på denne siden.
Spålsberget er en del av horisonten nesten uansett hvor vi legger turen i Ringkollen- og Øyangen-traktene. Det er ingen grunn til ikke å legge turen oppom en gang; man vil alltid tenke, «der oppe var jeg».
Kjentmannsmerkets venner m. fl kåret Spålsberget til beste kjentmannspost i perioden 1998-2000.

SPÅLSBERGET
Post 20 i perioden 2008-2010
Ås med meget god utsikt.
(Definitely one of the most beautiful spots in the hills north of Oslo, Spålsberget is a high, wide-open plateau with views in all directions. It’s relatively easily accessible both on skis or on foot, from the parking area at Jonsetangen beyond Ringkollen, and the sort of place where you could spend the whole day soaking up the landscape, at least when the weather is nice.)
Postens posisjon: 60° 09.500 E 010° 28.665
Kart: Oslo Nordmark
Start: Jonsetangen ved Øyangen
Diskusjon i Kjentmenns Forum * Markadatabasen * Geocache

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.