Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Markas beste utsikt til hoppbakkene

VETTAKOLLEN har den overlegent beste vinkelen på Holmenkollbakken og Midtstubakken, selv om man kanskje ser flere detaljer fra Gratishaugen. Med Skiforeningens storsatsing på Ski-VM 2011 ville det nesten vært rart om det ikke kom en kjentmannspost på denne plett. Men Vettakollens kvaliteter fortjener en post helt uavhengig av mesterskap på ski.

VM-ARENA. Fra den nye kjentmannsposten på Vettakollen har kjentmannsjegeren orkesterplass til de raskt ekspanderende VM-anlegg i Holmenkollen og Midtstubakken. Men man må ha god kikkert for å følge hopprennet herfra. Fotos: PÅL SCHAGE

kal Skiforeningen prioritere eliteideretten i Holmenkollbakken, eller skal den proritere masseidretten i form av løypemerkingm preparering, skiskoler – og Kjentmannsmerket? Dette er en århundregammel diskusjon både blant oss kontingentbetalere og i foreningens finere salonger.

BYEN observert fra den nye post 34.

Vi gidder ikke gå inn på den diskusjonen her, utover å peke på at Kjentmannsposten på Vettakollen illustrerer dette dilemma perfekt: I en og samme bilderute kan fotografen fange både de kostbare VM-bakker og en kjentmannspost i all sin enkelhet, som representerer Skiforeningens kanskje mest undervurderte (og underprisede) produkt: Håndbokens salgspris på 200 kroner betyr at et medlem kan ta merket til fire kroner posten, og selv et ikke-medlem slipper unna med seks kroner per post. VM-anleggene med sine groteske budsjettoverskridelser kommer på sin side med en regning til skattebetalerne på nesten to milliarder kroner, og likevel virket ikke Holmenkollbakkens heis som den skulle da dørene ble åpnet for publikum.

Vettakollen lar seg greit bestige fra nær sagt alle kanter, med et vell av merkede og umerkede stier. Man kan foreksempel gå opp fra Vettakollen stasjon i vest (når den åpner igjen), og fortsette østover mot Sognsvannsområdet. Dette er meget populære trimme- og joggestier. Går vandreren nordover herfra, vil hun ganske snart komme til den vakre Fuglemyr.

VETTAKOLLEN
Post 34 i perioden 2010-2012
Unikt utsiktspunkt over VM-anleggene i Holmenkollen, pluss byen og fjorden.
(This post at Vettakollen offers not only a gorgeous view of the Norwegian capital and the Oslo Fjord but now also takes in the wildly expensive ski jump complex built for the Nordic Skiing World Championships in February 2011. No wonder the local ski association behind the Kjentmanns program felt a need to show it off. This spot will give you a much better view of the ski jump complex than any tour bus, without all the crowds.)
Buss til Svenstua, T-bane til Vettakollen stasjon når den åpner.
Markadatabasen * Geocache * Skogen ifølge Lahlum

Comments

  1. Fine sider! Gratulerer! Vil du ha bilde og tekst til post 33 også, så si fra 🙂

  2. Torgeir Stenstad says

    Ja, postene for 2010-2012 begynner å komme på plass. Også i Østmarka er det observert post for kommende periode; post 44 ved Igletjen like ved Mariholtet står klar for ivrige postjegere.
    Igletjern er nok ikke der du vil bade i 1.omgang, med myrete kanter og nedfall av råtne trær. Men i N ende er det en fin bålplass og vannet er nok trollsk i mørke og med fullmåne.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.