Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

En vannvei med åtte alias

FLØYTADAMMEN i Vestmarka virker som den ligger hendig til mellom Vestmarkseteren og Furuholmen, men det er før man har begynt på de siste par hundre meterne. Her kan man virkelig surre rundt i det reneste villniss før kjentmannsposten åpenbarer seg. Dette er et sted få har sett — og et sted å lære ting som få vet.

SHADOWLAND. Ankomst til Fløytadammens bredde en
høstettermiddag. Den første frost har ankommet før oss.

OSET. Den bablende bekk på vei mot fjorden og mange navneskifter.

jentmannsposten ved Fløytadammen markerer det selsomme fenomen, at Asker-traktenes viktigste vannvei skifter navn hele åtte ganger på veien fra sine kilder til den møter Oslofjorden ved Blakstad. Om disse hyppige navneendringer forteller kjentmannsheftet i ualminnelig interessante detaljer.

På én del av sin bane heter den for eksempel Steindalsbekken, som opptil flere kjentmennesker vil huske som en vriompost i perioden 2002-2004.

RESTENE av demningen ved Fløytas utløp.

På den oktoberdag jeg kom her forbi, var denne kjentmannspost et ekstranummer etter en ekspedisjon til Haveråsen, denne veldige koloss hvorfra vandreren kan beundre et svimlende panorama overr Bærumsbygden og Fornebu, byen og Holmenkollen, like over til Bekkelaget og langt oppover i Nordmarka. Disse detaljer har her ingen annen mening enn kontrastens; i det tette villniss som skjuler Fløytadammen for alle andre enn de kvinner og menn som nøye kjenner disse marker, er der ingen utsikt overhodet.

UNDER VANN anes den gamle demning.

FLØYTADAMMEN
Post 5 i perioden 2010-2012
Postens posisjon: N 59.52.614 E 010.24.711
Demningsrester i Askervassdraget, nær Furuholmen (serveringssted)
Kart: Oslo vestmark. Start: Vestmarkseteren (P), Kattås (buss 762 fra Sandvika stasjon)
Diskusjon i Kjentmenns forum

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.