Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Villmarkens sus på Skotjernfjell

SKOTJERNFJELL i Romeriksåsene er gjort til naturreservat på grunn av sin flotte gammelskog og sitt rike økosystem. Her fornemmer vandreren virkelig villmarkens sus. Men det er ikke mer reservert enn at postjegere kan ta seg inn til dette flotte området, stemple på den klassiske kjentmannspost og nyte flotte utsikter mot vest, nord og sør.

VELSKODD. Den første snøen er kommet til Skotjernfjell, og får områdets flotte myrer til å ta seg ekstra godt ut.

NORDLIG utsikt fra kjentmannsposten.

tsynet fra Skotjernfjell er ikke helt 360 grader, man må i så fall bevege seg litt rundt for å finne åpent utsyn østover. Det kan for øvrig godt anbefales, det vidstrakte topp-platået er lettgått så lenge man vokter seg vel for å plumpe i en av myrene.

Flere ruter leder inn i naturreservatet, men blåstien som en gang gikk her, blir ikke lenger merket. En populær rute er å følge skogsbilveien fra Bjørgeseter helt til den slutter ved foten av Bukkehøgda, som er Skotjernfjellets nabo i nord. Her leder en grov vei nokså bratt oppover, og blir avløst av en mindre tydelig sti som leder over toppen av Bukkehøgda og videre mot Skotjernfjell.

SKOTJERNFJELL
Post 38 i perioden 2010-2012
Naturreservat med utsikt. Høyeste punkt 647 m.o.h
Postens posisjon: N 60° 14.194 E 010° 47.445
Diskusjon i Kjentmenns forum
Geocache * Markadatabasen

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.