Mellom kolera og rent vann

ØSTERNBEKKEN. Sant å si var det ikke mye å se ved kolerakirkegården i Bærumsmarka, som er kjentmannspost i perioden 2010-2012. Etter besøket på posten drev jeg nedover mot Østernbekken, som i det vandige høstvær hadde produsert et helt lite delta. Det rene vann sildret så friskt og livgivende under de dystre graner. Det slo meg at historier om kolera også er historier om vann. Jeg lot derfor mitt kamera dvele ved den viltre bekk og hente lysere minner herfra enn den grufulle død som innhentet dem som ligger på kolerakirkegården.

  1. Byr man meg Storting eller kolera, så tar jeg med kysshånd kolera. Rapport fra svensk utsending i Norge, litt før 1905
  2. Pass Dem, Don Floro, det der ser ut som kolera. Fra Gabriel Garcia Marquez: Kjærlighet i koleraens tid
  3. "Maten smakte kolera". Paul Theroux, i fortelling fra Afghanistan rundt 1970.
  4. Vann i koleraens verden