Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

I jetters fotefar til Dausjøen

DAUSJØEN er mer trivelig enn navnet tilsier. Kjentmannsposten her feiret et naturfenomen kjent som jettegryter, noen av landets største.

TROLSK. Jettegryte nær Dausjøen. Foto: PÅL SCHAGE

ausjøen har nok mange sett – den blinker ofte mørkt og vakkert når man ser den fra Mellomkollen og andre punkter i Maridalsalpene. Men detaljene ser man jo ikke, da må man inn i et hjørne av marka som for mange er helt ukjent.

Noen ganske få skritt østover fra Velhuset i Maridalen ligger disse jettegrytene, som er blant landets største innlandsgryter. I gammel overtro var slikt kjempers verk – og kjentmannsboken 2002-2004 kretser jo rundt denslags med poster på steder som Juthaugen, Jutulen og altså disse jettegrytene.
Enkelte roter seg bort på småveiene som fører frem til grytene og posten – området rundt Dausjøen er på den annen side interessant å utforske. I skogen finnes forfalne hus, et ridesenter og en permanent leirplass. Vi anbefaler å lese kjentmannsboka nøye for å unngå å havne der grunneieren ikke vil ha oss.

NORDUTSIKT: Dausjøen og maridalsalpene sett fra foten av Dausjøberget. Foto: VESLE-BERNHARD

Vi er her i nærheten av den tidligere kjentmannsposten Dausjødammen, og nær Dausjøberget, som var «coverpost» i kjentmannsboka for perioden 2010-2012. Men det skal godt gjøres å bestige berget fra denne siden.

JETTEGRYTENE VED DAUSJØEN. Post 34 i perioden 2002-2004.

 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.