Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

På den øde Juthaugen

JUTHAUGEN er den ukjente kjempen i det gode selskap av høye topper på Nordmarkas nordligste rand. Her får elgen være i fred.

VINTERMORGEN. På vei mot Juthaugens topp, nyttår 2002. Foto: VESLE-BERNHARD

HØST i de samme trakter, på en tur omkring 2000.

Juthaugen er ikke blitt hyllet i samme grad som sine mer berømte naboer her langt nord i Nordmarka. Men med 690 høydemeter er dette faktisk den 7. høyeste toppen i Oslomarka. Dessuten er her mye å se. Enkelte synes det er trist som faen med hogst, men det blir i hvert fall utsikt av det. Fra Juthaugen har vi derfor fri sikt ned på Puttmyrene, Akerselvens kilde, og til Svarttjernshøgda, Oslomarkas høyeste. Faktisk er det tre topper på Juthaugen, så det er mye å rusle omkring etter her oppe. En ekstra attraksjon i området er et treveis vannskille, hvorom Kjentmannsboka beretter i detalj. Greieste vei er å starte fra Sinderseter, følge stien mot Søtbakken og Jevnaker, og etter hvert gå i terrenget mot toppen.

 

Post 22 i perioden 2002-2004

Dypsnøtur til Juthaugen nyttår 2002.
Geoocache

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.