Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Myrene som er Akerselvens kilde

PUTTMYRENE kalles også Akerselvens kilde. Fra denne ødemark langt nord i Nordmarka renner de første dråper vann mot hovedstaden.

Puttmyrene

PUTTMYRENE nord i Nordmarka. Her reiser en del av myrvannet mot Oslo og resten
mot Drammen. Utsikt fra Juthaugen som ligger rett nordenfor.
Foto: VESLE-BERNHARD

Puttmyrene

VANNSKILLET nær stedet kjentmannsposten sto.

nten man nærmer seg Puttmyrene fra vest eller øst vil de sildrende bekker herfra renne vandreren i møte, for i denne obskure egn mellom noen av Oslomarkens høyeste topper finnes vannskillet mellom Randsfjorden og Nordmarkens vannvei. Således finnes her i denne sump selveste Akerselvens kilde.
De betydningsløse skogstier som leder opp til disse ukjente landskaper taper seg ofte i terrenget. Myrskog og vindfall hindrer gangen. Den utholdende vandrer kommer kanhende best avsted, om hun fra skogsveien vest for Ølja stiller sitt kompass et par streker nordenom Svarttjernshøgda og unngår å renne inn i de mannevonde elger som ubestridt hersker i denne ødemark.
En interessant variasjon er å gå inn fra Søtbakkdalen under Lamannshaugen‘s dystre åsyn, og opp over de mennesketomme, uutforskede Juthauger. Med denne strategi vil man kunne se de ørkesløse myrer fra oven, og dessuten Svarttjernshøgda i et uvant perspektiv.

 

var kjentmannspost i perioden 1994-1996.
Kart: Oslo Nordmark

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.