Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Bjønnetjenester

BJØNNÅSEN byr på krevende kleiver og storslått utsikt over Østmarka den ene veien og og Oslo nordøst den andre.

BJØNNÅSEN gir vide utsyn over Lørenskog, Oslos øst og deler av Nordmarka. Foto: STEIN BOTILSRUD

TOPPEN med den elegante tusenårsvarden og en vindusløs hytte. Foto: VESLE-BERNHARD

B jønnåsen er Ramstadslottets mektige nabo i nord og to meter høyere enn det langt mer berømte slottet. Stien som fører opp hit fra sør er blant de bratteste oppstigninger i hele Østmarka og en styrkeprøve for noen og enhver. Men oppe blir vandreren belønnet med storslått utsikt mot Lørenskog, de østlige deler av hovedstaden og Nordmarka. Det eneste som mangler er bamsen som i sin tid må ha gitt navn til denne ruvende kjempen.
På toppen står Rælingen kommunes elegante tusenårsvarde hvori er innstøpt hilsener til fremtidens slekter. Den er helt åpenbart bygget for å vare en stund. På Bjønnåsen står også en stor hytte. Den har ingen vinduer, så man kan bare lure på hva som går for seg her.

Det er smeltebreene fra den siste istida i Norge vi følger i kjølvannet når vi går fra Bjønnåsen i Lørenskog og strake veien sørover til Klemetsrud. Sigurd Senje: Østmarka

Stien opp fra Blystadlia er overdådig merket. Blant Bjønnåsens attraksjoner kan nevnes den nesten ufattelig bratte nedstigning på sørsiden mot Åmotdammen. Jeg vil anbefale den mer østlige blåsti, som er snillere og blant annet inneholder en av Det norske Skogselskaps gamle merkede skogstier. Her forteller gulnede oppslag om livet i skogen, og vi lærer blant annet at én gran holder til 2000 eksemplarer av Aftenpostens morgenutgave. Det skulle bli mer enn 100 grantrær hver dag, og i tillegg kommer jo aftenutgaven….

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.