Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Slottsliv på Østmarkas tak

RAMSTADSLOTTET regjerer i Østmarka, selv om denne toppen ikke er høyest. Utsikten, derimot, er kongelig.

HERSKAPELIG. Et sommerpanorama fra Ramstadslottet, 2007. Foto: VESLE-BERNHARD

i Ramstadslottet til en ekte Østmarksvandrer, og sterke følelser kommer garantert  i sving. Denne kjempen nordøst i Østmarka er en klassiker av de virkelig sjeldne.
Riktignok mangler Ramstadsslottet noen få meter på å være Østmarkas høyeste topp. Den posisjonen har Barlinderåsen.  Men det får så være. Her befinner vi oss på Østmarkas tak, og i Ramstadslottet-Barlindåsen naturreservat.

Utsynet er unikt. Mot øst ser vi ut over Øyeren, flate Romeriksbygder,og  helt til Sverige i klart vær. Mot syd ligger hele den bølgende Østmarka. Mot nord og vest ser vi Nordmarka og de karakteristiske konturene av både Tryvannshøgda, Oppkuven, Kikuttoppen og Kjerkeberget.
Stiene som fører opp til Ramstadslottet er også noen riktige perler. Her bærer det frem gjennom flere hundre år gammel skog med kjempegraner og nesten like mektige furuer på kryss og tvers i det kuperte landskapet.

RAMSTADSLOTTET
Post i perioden 1998-2000.
Med Gylve Fenris Nagell til Ramstadslottet (NRK Ut i naturen)

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.