Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

En højdare i Østmarka

BARLINDERÅSEN på 398 meter er Østmarkas høyeste. Hit kommer vi ikke for utsikten, men for en real villmarkstur på stier få har sett.

DYPE SKOGER. I den reserverte natur rundt Barlinderåsens topp. Foto: VESLE-BERNHARD

e fineste fans av Østmarka jublet da Barlinderåsen ble kjentmannspost i 2012, etter å ha blitt foreslått fra Feinschmecker-hold en rekke ganger. Det var nok ikke på grunn av utsikten, som er tarvelig i forhold til Ramstadslottet og Bjønnåsen – to nærliggende panoramapunkter som med fordel kan kombineres med en tur til Barlindern’n. Men Barlinderåsen er nå en gang høyest av de tre, og med 398 meter også høyeste topp i Østmarka.

Dette var ukjent terreng for meg da jeg i selskap med Dr. Schage oppsøkte disse trakter sommeren 2007.  Foranledningen var den geocache som en av Østmarkas beste venner, Dr. Grymyr, hadde plassert på dette essensielle sted i anledning mitt livs rundeste fødselsdag den sommeren. Jeg kommenterte da:

Her hadde jeg aldri vært, gitt – men Barlinderåsen er et hyggelig bekjentskap, spesielt på en blygrå, regntung sommerkveld med mettet mose og gråtende lyng omkring føttene.Dette var ett av tre besøk i kveld på Østmarkas tre høyeste topper – og denne er høyest!  Men jeg hadde en spesiell grunn til å komme hit, siden en fugl hadde sunget om at både cachen selv og noe av innholdet var tilegnet meg og en viss rund fødselsdag.

På denne lange sommerkveldstur kom vi på blåmerket sti fra Blystadlia og Bjønnåsen, og fant en mindre sti mot Barlinderåsen markert med skiltet «Nothing hill». Dette er dessverre forsvunnet, men stien ligger jo der. Nå for tiden kan man også benytte den nyere, gulmerkede sti som er omtalt i kjentmannsboken.

Barlind med bær. Illustrasjon via Wikipedia Commons.

Barlind finnes mange steder i Oslomarka, og derfor har også flere steder fått denne eksotiske planten i navnet – Barlindåsen i Maridalen og Barlindhøgda øst for Hakkloa. Hele planten er giftig. Les mer i Wikipedia.

BARLINDERÅSEN
Post 42 i perioden 2012-2014
Diskusjon i Kjentmenns forum * Geocache
Start på stien til «Nothing hill»: N 59° 54.359 E 011° 02.178.
Postens posisjon:  N 59° 54.113 E 011° 02.130

 

 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.