Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Hvilested for bronsevinnere

JUTULÅSEN i Kjekstadmarka ligger hendig til en kort tur fra Liertoppen. Kort, vel og merke, hvis man ikke lar seg friste eller villede til omveier – for det er mange stier og utsiktspunkter i disse skogstrøk. Jutulåsen er ikke blant de høyeste eller mest spektakulære, men er til gjengjeld scene for yttterst interessante gravrøyser fra bronsealderen.

HVILESTED. Ved en av gravrøysene på Jutulåsen.

i er her meget nær to kraftgater – en bred og en smal – og i et spenningsfelt som kan skape problemer for GPS-mottakere. Stor var derfor overraskelsen for mitt team da vi lot oss lede oss opp på feil ås, vestenfor og høyere enn Jutulåsen. Et direkte anfall herfra mot Jutulåsen er avskåret av den såkalte Kudalen, en dyp kløft hvis sleipe klippebryst styrter loddrett utfor. Stedvis er stupet 15-20 meter, så her er det bare å holde seg til blåmerkingen, enten man kommer fra Liertoppen eller Damtjern.
Som kjentmannsboken påpeker er gravrøysens plassering typisk for prestisjegraver fra bronsealderen. Høyt og fritt som dette var det helst fintfolk som fikk ligge.
GRAVRØYSER PÅ JUTULÅSEN
Post 3 i perioden 2010-2012.
Kart: Oslo Vestmark.
Start: Damtjern (P) og Liertoppen (P og buss 71 Asker-Drammen)
Diskusjon i Kjentmenns forum

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.