Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Prinsesse Sophies verden

PRINSESSENS UTSIKT frembyr et ekstraordinært panorama fra Krokskogveggens topp, rett over Skaret-tunnellen og hodet på de intetanende bilister.Tusenvis av bilister passerer hver dag like under denne ekstraordinære utsikt uten å ane at den finnes. For de kvinner og menn som tar Kjentmannsmerket og derfor kjenner disse marker nøye, er saken en ganske annen. Kjentmannsposten her kan trygt regnes blant de aller fineste fra perioden 2008-10. Herfra er det utsikt hele veien ned Holsfjorden, tvers over til Finnemarka, og nordover mot de høye fjell.
Turen opp hit er også overkommelig. En beskjeden sti fra den gamle riksveien fører gradvis opp i høyden og frem til et trigonometrisk punkt, der kjentmannspostens plass er like ved. Herfra kan man med fordel utforske det høyereliggende terreng, som er vilt og vakkert. Sist jeg kom her forbi var det med fru Vesle-Bernhard midt under konvallblomstringen – en vakker kombinasjon.
Prinsessen det siktes til her var prinsesse Sophie, som var gift med kong Oscar II og ble dronnig da Oscar besteg tronen i 1872. Fra før finnes det i Krokskogens både en Kongens utsikt og en Dronningens utsikt. Ifølge kjentmannsheftet som beskriver disse forhold i stor detalj, ble dette også kalt Damenes utsikt.
Prinsessens utsikt har kvaliteter som kan lede tankene hen på andre elegante kjentmannsposter, for eksempel «Helt vest» et annet sted i Krokskogveggen, og den klassiske motorveiposten på Fosskollen, der man er høyt over Liertunnellen og de intetanende lydpottelus som suser avgårde langt der nede.

PRINSESSENS UTSIKT
Post 10 i perioden 2008-10. Scenisk utsiktspunkt.
(Fabulous view from this spot just above the busy E16 highway between Oslo and Hønefoss.)
Kart: Oslo Nordmark. Start: P-plass ved gammel riksvei, nær kryss Lierveien. P-plassens posisjon: N 59° 58.491 E 010° 19.207
Postens posisjon: N 59° 58.848 E 010° 18.968
Diskusjon i Kjentmenns forum
Geocache

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.