Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Skitt fiske i Store Åbortjern

STORE ÅBORTJERN ligger bortgjemt i de hemmelighetsfulle åser nord av Storflåtan. Annet enn en sjelden abborfisker kommer ikke mange hitopp, hvis vi da ikke regner med de nyfikne menn og kvinner som tar kjentmannsmerket.

EVERYTHING GONE GREEN. Fabelaktig sommeraften ved Store Åbortjern. Foto: VESLE-BERNHARD

ia nord for Storflåtan har jeg tidt og ofte forsert på ski fra nord mot sør, og på sykkel mellom øst og vest. Men hvem kjente vel Åbortjernet før kjentmannskomiteen i sin visdom satte post her? Ikke jeg, i hvert fall.

Den fabelaktige sommeraften jeg kom her forbi med fr. Vesle-Bernhard traff vi en herre og en dame som likevel er kjent her, og hadde tenkt å overnatte. Herremannen forsøkte ikke en gang å legge skjul på sitt store ønske om at vi ikke planla det samme, så vi ble ikke lenge.

Mellom tjernet og den store sjø i sør hadde Storflåtan gård sin egen kvern. Omtrent halve beskrivelsen av kjentmannsposten handler om at det ikke hadde lyktes å finne spor etter kvernen. Men bademulighetene er etter sigende bra når årstiden er den rette. Utfra dette vakre stedets navn kan ikke fisket være så ille, heller.

 

STORE ÅBORTJERN. Post 19 i perioden 2010-2012.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.