Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Skitt og fiske

FISKELAUSTJERN i Bærumsmarka er nok mer kjent for sitt deskriptive navn enn for sine fiskeriressursene. Tjernet er også et kjent gammelt turmål-

SVART HAVLangt mellom laksen i Fiskelaustjern. Foto: VESLE-BERNHARD

avnet forteller at fisket her ikke er det beste – men den stedlige kjentmannspost viser at andre næringsveier har gitt utkomme i tidligere tider. Dette skjerpet er et av mange minner om jernutvinning i Bærumsmarka, og flere av dem er merket av Bærumsmarkas venner. Kjentmannshåndboken forteller i detalj om denne grubedriften
Litt ovenfor skjerpet er et fint utkikkspunkt ut mot Bærum fjorden og ikke minst Brunkollia, der det også ligger en kjentmannspost. Like nedenfor skjerpet ligger det mørke Fiskelaustjern, omgitt av dyster granskog og noen få bjerketrær som speiler seg i vannet. Badetemperaturen var ikke den aller beste den dunkle oktoberdag jeg sist kom her forbi, men den var i hvert fall bedre enn det stedlige gjørmebad, som jeg også prøvde. Det er lett å finne, det ligger en halvmeter fra stien der den kommer ned til tjernet, og jeg kunne uten vanskelighet nedsenke mitt legeme trekvart meter i den visstnok helsebringende gjørme.

SKJERPENE VED FISKELAUSTJERNET. Post 7 i perioden 2004-2006. Også kjentmannspost på blått kort i 80-årene.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.