Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

En furu som knapt fryder øyet

VÆRBITT FURU. Ved den mer eller mindre berømte furu ved Ekstjern. Foto: VESLE-BERNHARD

STORFURUA VED EKSTJERN har nok sett bedre dager, men stor er den lell. Selvsagt er den bare et lokkemiddel for å få oss til å ta den fine turen ut hit.

ar man først strevet seg opp til Snellingsmarken er det synd og skam ikke å besøke de lekre furukledte flater som strekker seg sydover. På veien, en halv kilometer nord for det lille Ekstjernet, hever seg denne kjempe av en furu øst for skiløypa. Man kan godt ta ut i terrenget ved det lille fuglekikkertårn som de stedlige ornitologer, i sin visdom, har satt opp på denne plett.
Denne forkrøblede olding er kanhende ingen fryd for øyet, men denne post røper likevel Kjentmannsmerkets store visjon: Vandreren skal trekkes og lokkes til disse steder og vil ofte overraskes over den smukke ferd derhen. Til Storfuruen har vi storartede perspektiver utover Romerike, helt til de henimot svenskegrensen beliggende bygder.

STORFURUA VED EKSTJERN
Kjentmannspost i perioden 1998-2000
Kart: Oslo Nordmark. Start: Bruvoll

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.