Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Snertne Snellingen

SNELLINGSHØGDA ligger flott til nord i Romeriksåsene, og på veien opp er Snellingen seter en obligatorisk stopp.

TOPPEN av Snellingshøgda med tilhørende gravrøys. Foto: VESLE-BERNHARD

HVA! EN ETTERLIGNING? Hadeland Turlag hadde et lokalt kjentmannsmerke for noen år siden, med 15 poster.

andskapet nord i Romeriksåsene kunne med fordel hete Snellingsmarka. Disse ødslige strøk under den veldige Snellingshøgda, som ligner en nyfisket fjellørret og dominerer den nordlige horisont, innehar en egen karakter med ødslige myrer, forvridde furukoger og skjellsettende perspektiver over Nannestad og de henimot svenskegrensen beliggende bygder.
Hva enten den blivende kjentmann svetter seg opp den steile dalside fra Bjørgeseter mot Bruvoll eller benytter den romantiske skogsvei fra Søndre Oppdalen, ville det være en alvorlig villfarelse å gå Snellingen forbi. Denne lyse, vide vang er kanhende den største og vakreste seter i hele Oslomarken, og i allfall en av dem som er best bevart. Seterens tallrike stokkhus og seterhytter holdes ennå i god stand, og i lyse sommernetter gjenlyder dens hemmelighetsfulle omgivelser av de frittgående kreaturer.

SETERGUTTEN. En viss Vesle-Bernhard på Snellingen, for en god del år, kilo og hårstrå siden.

En frisk marsj opp fra seteren til Snellingshøgdas topp vil føre vandreren til en av de mange gravrøyser fra oldtiden, som med betydelig menneskelig flid og utholdenhet er bygget opp i disse strøk. Her, med utsyn mot øst, lå kjentmannsposten. Uansett burde enhver vandrer besøke dette sted som få har sett.

SNELLINGSHØGDA
Post i 2004-2006
Kart: Oslo Nordmark. Start: Bruvoll
Diskusjon i Kjentmenns forum

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.