Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

En halvglemt plass på Nordmarksveien

KAMPHAUG var en tradisjonsrik Nordmarksplass, som dessverre er borte og halvglemt. 

STEMPLING på det lille som er igjen av Kamphaug.

n riktig fin gammel plass var Kamphaug, flott beliggende i lia ned mot Skjærsjøen med Tryvannsåsen midt imot. Dessverre brant hovedhuset ned i 1989, hvilket skapte en ypperlig anledning til også å rive resten av gården, som lå i drikkevannets nedslagsfelt. Kamphaug het opprinnelig Abbedschoug og var en del av kirkegodset.

KLASSISK motiv fra bedre tider.

Plassen er første gang nevnt i kirkebøker fra 1670, men antas å være eldre.
Den gamle Nordmarksveien mellom Christiania og Hadeland går rett over tunet på Kamphaug. Strekningen fra Skjærsjødammen forbi Bjørnsjøhelvete til Bjørnholt er nylig blåmerket etter alle kunstens regler. Fra Kamphaug er det fristende også å oppsøke andre gamle kjentmannspoststeder, som det elegante Fagervann eller den mer obskure Svartkulp Øvre. 

SØRGELIGE rester av den gamle plassen.

KAMPHAUG. Post 33 i perioden 2002-2004.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.