Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Et navnevalg jeg helhjertet støtter

FAGERVANNET i åsene over Maridalen bærer sitt navn med rette. Ikke rart det ofte har vært kjentmannspost her.

FAGERT. Ved Fagervann oktober 2003. Foto: VESLE-BERNHARD

n snau times marsj opp fra Maridalen ligger denne perlen, som bærer sitt navn med rette. Enhver burde en gang i livet dyppe sitt legeme i Fagervann. Mange gjør det stadig vekk. Der er flere utmerkede badeplasser rundt vannet, særlig langs vestbredden. Enkelte tror at Fagervannet har magiske evner, som gir hyppige badegjester vakker hud.

HERLIG. Alle bør dyppe seg i Fagervann iblant. Foto: EILIF EGGEN

I gamle dager kunne turen hit kombineres med å ta kjentmannsposten ved Svartkulp øvre, forbi Kamphaug og komme ut ved Skjersjøen. Det er fortsatt en fin tur, som er blitt enda finere ved at den gamle Nordmarksveien gjennom disse trakter er grundig blåmerket på nytt.
Den klassiske oppstigningen til Fagervann starter på Skar i Maridalen. En alternativ rute, som byr på bedre utsikt, starter ved Hønefoten nær Maridalen Skole. Da passerer man nær det store feltet på Turteråsen som brant ned under en skogbrann i 1992.
Ytterligere en variasjon er å gå nordenfor blåstien når man kommer opp mot Båhushøgda, og så over Lybergja, der det var kjentmannspost i riktig gamle dager. Derfra kan man ta seg stiløst ned til Fagervann.

FAGERVANN
Post 30 i perioden 1994-1996
Kart: Oslo Nordmark. Start: Skar (P og buss)

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.