Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Et krigsminne i hundremeterskogen

BAKÅS SKANSE var åsted for harde kamper under Karl XII’s felttog i Norge. I dag er det byen som rykker inn i denne utsatte biten av Østmarka.

FORSKANSET. Skansene ved Bakås. Foto: ODDVAR FOSS

En vaskeekte nærpost er dette, en kort vandring innover fra for eksempel Ellingsrud eller Lindeberg. Skansene ble reist tidlig på 1700-tallet for å holde Karl XII og svenskene fra livet under den store nordiske krig. Om dette forteller Kjentmannsboken i detalj, inkludert en fortelling om tre bønder som ble tatt til fange og ble benådet av fienden.
Sti og løypenettet heromkring er svært omfattende, mye brukt og nøye merket – noe som har forvirret enkelte besøkende siden enkelte stier er så nye at de ikke står på kartet. Det finnes også skilt som peker til «Skansen». Det har vært gravearbeider på stedet, mens den historiske skiltingen er blitt ramponert.

Absolutt verd et besøk, ikke bare på grunn av fortidsminnet, men også fordi dette området er et slående eksempel på den sårbare randsonen mellom marka og boligstrøk.

SKANSENE VED BAKÅS. Post 43 i perioden 2004-2006.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.