Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Finnemarkas gjeveste topp

GJEVLEKOLLEN er ikke høyeste topp i Finnemarka, men definitivt den gjeveste.

FREMME på Gjevlekollens topp. Fotos: STEIN BOTILSRUD

H.O. Christophersens beretning «Gjennom Lier-paradiset til Gjeflekollen» er kanskje en av de mest fascinerende han har skrevet. Det var i den han slo fast at «Oslo-folk burde bruke Drammens Nordmark mer enn de gjør». Et av argumentene han bruker er den tvers gjennom herlige turen fra Vefferstad i Lier opp til Gjevlekollens topp.

UTSIKT fra Gevlekollen mot Hørtekollen og Krokskogen. 

I dag starter blåstien noen kilometer lenger nord, ved Delekant i Tronstad, men ferden til topps er akkurat like «paradisisk» som i Christophersens velmaktsdager. Det stiger jevnt hele veien, forbi det idylliske Skjersvannet og et par andre småtjern før det hele ender ved den flotte steinvarden og den gamle brannvakthytta på 602 m.o.h. Vil man fortsette videre er det bare å følge blåstien videre mot den nesten like forlokkende Knausen inne på Slettfjellet.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.