Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Hovlandsfjell, som å være på fjellet

HOVLANDSFJELL i Finnemarka ligger slett ikke høyt, men du verden som det ligner på fjellet.

FJELL FEEL. Utsikten fra Hovlandsvarden er bent frem imponerende. Foto: STEIN BOTILSRUD

iskusjonen om hvilket som er det aller vakreste utsiktpunktet i Finnemarka vil trolig aldri ta slutt. At Hovlandsfjellet er en god kandidat, hersker det ingen tvil om. Dette vardefjellet i Modum kommune ligger som et naturlig toppunkt i noen av de flotteste høydedragene i hele Finnemarka, eller Øståsen som moingene kaller sin del av marka.
Om utsikten fra tårnet på toppen er fenomenal med Gaustatoppen som blikkfang langt mot vest, er turen opp minst like givende. Enten man velger nord- eller sørsiden som innfallsport går ferden gjennom glissen furuskog, langs små idylliske tjern ­ hele tiden høyt og fritt med vide utsyn i alle retninger. Det er som å være på fjellet, selv om man «bare» befinner seg rundt 650 meter over havet. Selve Hovlandsvarden ligger på 675 og er knutepunkt for både blåmerkede stier og rødmerkede skiløyper i den nordvestlige delen av Finnemarka.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.