Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Mål!

MÅLFOSSEN er det få som har sett, der den bruser og larmer i styrtningene fra Katnosa til Sandungen. En av Nordmarkas eleganteste blåstier følger vestbredden.

FOSSEN som bruser og larmer fra Katnosa til Sandungen. Foto: EILIF EGGEN

ålfossen er blant de mange attraksjoner i Katnoselven, der den slynger seg gjennom fire-fem tjern med den ytterst lokale benevnelsen «løker» og styrter utfor stup på sin vei mot Sandungen. Her gjør man klokest i å trille kanoen rundt.
På dette punkt møtes for øvrig tre fylkesgrenser – Oppland, Buskerud og Oppland. Vi er heldige som har Kjentmannshåndboken som forteller oss dette, for denne «treriksrøysa» er ikke markert hverken på stedet eller på kartet.

Målfossen er vel verd et besøk, og færre kjenner nok denne enn dens mer berømte storebror lenger nede, den larmende Kvernhusfossen. Det er blåmerket sti langs elven i hele dens lengde, en av de mest opplevelsesrike blåstiene som finnes – smal og kupert så det holder. Her ser vi elven og strykene fra vinkler som man aldri kommer i nærheten av hvis man følger veien.
Mange tohjulte kjentmannspostjegere har brent seg på å sykle skogsveien og prøve å gå i korteste vei til fossen gjennom terrenget – bare for å støte på «verste nordmark». Det er bedre å bruke stien, som på visse punkter bare er 20-30 meter fra veien.

MÅLFOSSEN var Kjentmannspost i perioden 2000-2002.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.