Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Solfjellstua etter stengetid

SOLFJELLSTUA slo dørene opp for turfolk i gamle dager. Men i dag står bare grunnmuren igjen.

STENGT. Solfjellstua hadde overlegen utsikt. Foto: VESLE-BERNHARD

STENGT. Solfjellstua hadde overlegen utsikt. Foto: VESLE-BERNHARD

ør i Haugskollen ligger restene av Solfjellstua – en gang et tradisjonsrikt serveringssted, nå nesten glemt etter at den ble flammenes rov i 1981. Men blåstien opp den bratte lia fra Endli nordvest for Rykkinn er blåmerket og godt vedlikeholdt, og den fortsetter til Rognlia og Guriby i Lommedalen. Rundt Endli (skrives også Enli) har det siden 1982 vært et lite naturreservat for å ta vare på områdets uvanlig sterke dominans av lindetrær.

Solfjellstua ble bygget av driftige folk fra Tandberg gård i 1927 og begynte snart med servering. Ifølge oppslagsverket “Marka fra A til Å” ble den i 1949 overtatt av Vernepliktige Officeres Forening, som hadde den frem til 1974 da Bærum kommune overtok. Flere foreninger forsøkte seg på drift frem til hytta brant.
Grunnmuren sees tydelig og tomten er også merket med blåskilt. Utsikten ut mot Skui, vestre Bærum og Vestmarka er sannelig ikke verst. En tur hit kan med fordel kombineres med et besøk til Haugskollen på den andre siden av åsen.

SOLFJELLSTUA
Post 7  i perioden 2012-2014
Diskusjon i Kjentmenns forum

Slik så det ut:  Bilder fra Bærum Folkebiblioteks arkiv

 

 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.