Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Til Fjellsjøkampen på Hurdals tak

MOT KVELD ved Fjellsjøkampens varde. Foto: STEIN BOTILSRUD

FJELLSJØKAMPEN på 812 meter over havet er høyeste punkt i Akershus – og vel verd en tur.

urdalsskogene må ha gjort et uutslettelig inntrykk på vandreren og forfatteren H.O. Christophersen. Selv mente han at «enhver skogsvandrer i traktene omkring Oslo bør iallfall èn gang i sitt liv ha vært på Fjellsjøkampen».
Skal man følge oppfordringen fra den legendariske markatraveren er det enklest å starte fra Gjødingsetra noen kilometer nord for riksveien mellom Hurdal og Lygna. Herfra fører en merket sti helt opp til utsiktstårnet på Fjellsjøkampens topp, som er det høyeste punktet i Akershus fylke med sine 812 meter over havet.
At det er vakkert her oppe er ikke vanskelig å være enig i. På en klar høstdag ser man like inn i Jotunheimen og Rondane med snødekte fjell. Ved den lille steinvarden noen hundre meter sør fra selve toppunktet er det også makeløs utsikt mot sør og vest.
Jo, han hadde rett, den glade vandrer som la sin elsk på Fjellsjøkampen. Man bør så absolutt ha vært her oppe minst èn gang – og vi kommer gjerne tilbake!

FJELLSJØKAMPEN
Tidligere kjentmannspost for Hadeland Turlag

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.